vineri, 29 martie, 2024

Familia lui DJ Avicii va crea o fundatie in memoria muzicianului

Distribuie:

Publicat:

Parintii DJ-ului suedez Avicii vor lansa Fundatia "Tim Bergling" pe 20 aprilie, la un an de la moartea artistului, potrivit Le Figaro. Obiectivul este, inte altele, de a sustine persoanele si asociatiile care lucreaza in domeniul sanatatii mintale si a prevenirii sinuciderii. 

Familia lui Avicii intentioneaza sa foloseasca bine mostenirea care se ridica la 22,4 milioane de euro. La un an de la sinuciderea DJ-ului suedez, parintii sai au anuntat crearea Fundatiei "Tim Bergling", printr-un comunicat transmis revistei Rolling Stone. "Tim voia sa faca diferenta. A lansa o fundatie in numele sau este felul nostru de a-i onora memoria si de a continua ceea ce a inceput", explica ei in comunicat. 

Prin aceasta institutie, familia spera sa poata aborda si problema schimbarii climatice, de a ajuta la dezvoltarea si conservarea naturii si speciilor amenintate. Avicii, nascut Tim Bergling, a murit in Oman, pe 20 aprilie. Avea 28 de ani. 

Tim Bergling, nascut pe 8 septembrie 1989, cunoscut sub numele de scena Avicii, a fost si producator muzical, nominalizat de doua ori la premiile Grammy – pentru single-ul „Sunshine”, cu David Guetta, in 2012, si pentru single-ul sau „Levels”, din 2013. Unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale sunt „I Could Be the One", „Wake Me Up", „You Make Me", „X You", „Hey Brother", „Addicted to You", „The Days", „The Nights" si „Waiting for Love". A lansat doua albume de studio – „True” (2013) si „Stories” (2015).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img