News Flash:

FAPTE de coruptie la CJAS VASLUI. SImona POLAK,liderul PNL,a sfidat toate legile posibile-FOTO

3 Februarie 2016
4751 Vizualizari | 2 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8406 RON (+0.0009)
USD: 4.2942 RON (-0.0022)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
O afacere de tip "caracatita" in care se ruleaza foarte multi bani publici, fara a indeplini minimul legalitatii implica autoritatea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate imediat dupa plecarea fostei conduceri, a presedintelui Simona Polak.

Vorbim despre contractul semnat de Simona Polak(PNL VASLUI) in anul 2015, de pe vremea cand se afla la conducerea CJAS, cu firma Katimed din Piatra Neamt, firma specializata in laboratoare de analize medicale. Ulterior, Katimed avea sa ajunga prestator de servicii medicale pentru CJAS.

La inceputul anului trecut, Polak trimite o adresa Primariei Vaslui in care cere unele precizari cu privire la firma Katimed SRL.

“Avand in vedere ca situatia spatiului in care isi desfasoara activitatea furnizorul Katimed SRL Vaslui este incerta, va solicitam sprijinul, in sensul de a ne comunica punctual un raspuns la urmatoarele intrebãri: Dacã odatã cu preluarea de catre Consiliul Local prin protocol, in temeiul HCL 122/2010 a spatiului din str. Republicii nr. 350, Vaslui, s-a preluat si contractul de inchiriere pe care SC Media Sat SRL Piatra Neamt l-a avut incheiat cu Autoritatea de Sanatate Publica Vaslui si in baza caruia, la randul sau, SC Media Sat SRL Piatra Neamt l-a subinchiriat SC Katimed SRL Piatra Neamt. Daca ulterior incetãrii valabilitãtii contractului de inchiriere incheiat intre Autoritatea de Sanatate Publica Vaslui si SC Media Sat SRL Piatra Neamt institutia dumneavoastra a încheiat un nou contract de inchiriere cu SC Media Sat SRL Piatra Neamt sau cu SC Katimed SRL Piatra Neamt sau dacã exista vreun contract de subinchiriere intre cele doua pãrti, in legatura cu care institutia dumneavoastrã si-a dat acordul? SC Katimed SRL Piatra Neamt sau SC Media Sat SRL Piatra Neamt pot face la aceasta data dovada faptului ca ocupã acest spatiu din str. Republicii, nr. 350, Vaslui, în mod legal si daca da, in temeiul carui act juridic?”, aveau sa fie cateva intrebari puse de Simona Polak, presedintele CJAS Vaslui.

Tot printre nedumeririle ei se regasea si intrebarea daca aceste doua firme vireaza sume de bani la bugetul local, bani pentru chiria pentru spatiul pe care il ocupau si mai mult cerea sa se dovedeasca cu acte.

Nu dupa mult timp, Simona Polak primeste raspuns oficial de la primarul Municipiului Vaslui, Vasile Paval:
 “SC Media Sat SRL ocupa spatiul din anul 2006, in baza contractului de inchiriere inregistrat sub numarul 5098/26.07.2006, incheiat pe o perioada de cinci ani cu Autoritatea de Sanatate Publica a judetului Vaslui. SC Media Sat SRL a subinchiriat acest spatiu catre SC Katimed SRL, prin contractul nr. 75/01.07.2016 pentru aceeasi perioada. In anul 2010, spatiile cu destinatia de cabinete medicale, situate in Vaslui, bl. 350, sc. A si sc. B, trec in proprietatea municipiului Vaslui. In anul 2011, contractul nr. 5098/26.07.2006 a expirat, urmand a se incheia un nou contract cu actualul proprietar. La aceasta data, SC Media Sat SRL/SC Katimed SRL nu detin spatiul in baza unui contract de inchiriere sau concesionare”. Acesta avea sa fie raspunsul oficial al primarului la intrebarile Simonei Polak, sefa CJAS Vaslui.

Mai mult, Paval ii transmite acesteia ca spatiul in care Katimed functioneaza este scos la vanzare motiv pentru care firma in cauza contesta evacuarea printr-o plangere .

Prinsa in aceasta caracatita si fiind perfect constienta ca firma Katimed functioneaza ILEGAL, Simona Polak aflata la conducerea CJAS ( care vireaza sume de ordinul miilor de lei anual pentru analize medicalecatre firma "fantoma" ), decide sa prelungeasca contractul cu firma pentru perioada mai 2015- mai 2016.

Simona Polak a sfidat legea in momentul in care a semnat contractul cu SC Katimed SRL pentru inca un an de zile, desi era perfect constienta ca firma in cauza activeaza ilegal si cu atat mai grav in joc erau implicati  in mod direct si pacientii.
Katimed este furnizor de servicii medicale, ca laborator de analize medicale pentru Casa de Asigurari de Sanatate Vaslui, o autoritate a statului. CJAS Vaslui are furnizor o firma ILEGALA in urma semnaturii lui Polak de prelungire a contractului pe inca un an de zile. 

Noul presedintel general al CJAS Vaslui, Maria Vlasici  afirma ca :" Documentele cu care se vine la contractare sunt evaluarea, autorizatia de functionare de la DSP si contul de la Trezorerie. Casa de Asigurari de Sanatate solicita contractul de inchiriere a spatiului, la evaluarea furnizorului. Noi, la evaluare, am avut un contract de inchiriere intre Katimed si Media Sat, care era in regula, semnat si stampilat de toate partile. De aceea, cred ca s-a semnat si contractul cu furnizorul de servicii medicale.
Stiu ca doamna Polak a semnat contractul, insa nu stiam ca aceste firme nu mai au contracte de inchiriere acolo. Nu facem noi, Casa de Asigurari de Sanatate, verificari privind legalitatea contractelor."

Daca observam dialogul oficial al lui Polak cu conducerea Primariei Vaslui, sesizam ca eroarea a fost facuta cu buna stiinta si ca vinovata de acest caz este Indubitabil, Simona Polak.

Cei aproximativ 240.000 de lei, banii platiti pentru perioada mai -decembrie 2015 catre Katimed ar trebui sa ii "despagubeasca" Simona Polak, fosta presedinta a CJAS Vaslui care stia ca firma din Neamt nu are documentele justificative pentru inchirierea spatiului.


Desi se face vinovata de toata aceasta "combinatie", Simona Polak a facut o plangere la Parchet prin care sesizeaza legalitatea contractului dintre Sc Katimed SRL si Media Sat, insa pentru care nu a primit niciun raspuns.

simona polak
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

idxofehibexig  | #100519
overopesixuc  | #100520
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 24 queries | Mysql time :0.028463 (s)