joi, 28 martie, 2024

Fara precedent! Se cere desfiintarea Facebook-ului

Distribuie:

Publicat:

O coalitie de organizatii a anuntat luni o campanie pentru desfiintarea Facebook, care detine Instagram, Messenger si WhatsApp, sustinand ca reteaua sociala 'are prea multa putere asupra vietii si democratiei noastre', relateaza AFP, potrivit Agerpres. Grupurile au creat un site si o pagina pe reteaua de socializare incriminata pentru a obtine sprijin pentru o petitie adresata Comisiei de Comert a SUA, cerand ca reteaua sociala sa-si scindeze serviciile si sa impuna reguli stricte pentru respectarea vietii private. 'Facebook si (directorul sau general) Mark Zuckerberg au acumulat o cantitate infricosatoare de puteri', a spus coalitia pe site-ul sau. Membrii sai sunt miscarile Demand Progress, MoveOn, SumOfUs, Citizens Against Monopoly, Jewish Voice for Peace si Muslim Grassroots Movement. 

'Facebook decide in mod unilateral ce informatii vad miliarde de persoane din intreaga lume in fiecare zi. Provoaca falimentul potentialilor concurenti pentru a-si pastra monopolul, ucigand inovatia si alegerea', spun activistii.  'Ne urmareste aproape oriunde navigam pe Internet, prin telefoanele noastre mobile si chiar si acolo unde mergem in lumea reala', au mai spus ei.  Facebook ramane sub focul criticilor dupa izbucnirea la mijlocul lunii martie a scandalului Cambridge Analytica, companie britanica ce a folosit datele a 87 de milioane de utilizatori ai Facebook fara cunostinta lor. Facebook 'evolueaza intr-un mediu competitiv in care oamenii folosesc aplicatiile sale, precum si serviciile gratuite oferite de multe alte aplicatii. In medie, o persoana utilizeaza opt aplicatii diferite pentru a comunica si pentru a ramane conectata', a reactionat un purtator de cuvant al retelei sociale. 

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, se intalneste marti dupa amiaza la Bruxelles cu eurodeputatii, care i-au cerut sa dea explicatii despre lacunele retelei in ce priveste protectia datelor personale, lacune dezvaluite de scandalul Cambridge Analytica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img