News Flash:

FARMAZON si-a batut joc de o lucrarea de pe Drumul Judetean 248 Iasi-Vaslui

19 Noiembrie 2015
2047 Vizualizari | 1 Comentarii
Detalii incredibile ies la iveala despre o lucrare efectuata cu fonduri europene la Iasi • Aflata in garantie, lucrarea cedeaza frecvent, in ciuda investitiei masive de care a avut parte • Pana in prezent, nu s-a gasit nicio solutie, iar cei care au asigurat finantarea ridica din umeri

Cea mai proasta lucrare facuta vreodata cu fonduri europene se afla la Iasi. Nimeni nu se astepta sa se ajunga aici, mai ales ca s-au investit peste zece milioane de euro intr-un proiect care sa tina ani de zile si de care sa se foloseasca mii de ieseni zilnic. Numai ca, proiectul a cedat si, desi este in garantie, firma care a lucrat pare ca intervine constant pentru a remedia gafele facute. Este cazul drumului judetean 248 Iasi-Vaslui, proiect facut cu bani de la Uniunea Europeana si reabilitat de firma Transmir SRL Murgeni-judetul Vaslui.

Proiectul final a fost dat in folosinta in urma cu un an de zile, insa in acest interval drumul s-a crapat de doua ori. Spre disperarea soferilor care circula zilnic pe acest drum, lucrarea pare ca cedeaza frecvent, in ciuda investitiei masive de care a avut parte. Drumul judetean a fost reabilitat de Transmir SRL, pentru circa zece milioane de euro, pe o portiune de 38 kilometri. Si, chiar daca firma a incasat acesti bani, lucrurile nu sunt nici pe departe bune.  Cu toate acestea, reprezentantii Consiliului Judetean Iasi sustin ca, lucrarea se prezinta in conditii optime si ca firma din Vaslui a refacut pe banii ei gafele facute. "Lucrarea pentru drumul judetean Iasi-Vaslui a inceput in luna martie a anului 2012, iar garantia a fost de cinci ani de zile, respectiv pana in anul 2017. Cuantumul in bani al interventiilor suportate de firma care a lucrat la proiect nu este de competenta Consiliului Judetean Iasi", a precizat Razvan Timofciuc, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi.

Nu este pentru prima data cand aceasta lucrare cedeaza. La ani de zile dupa ce s-a lansat licitatia, proiectul a fost atribuit societatii din Vaslui. Insa, aceasta si-a batut efectiv joc. Proiectul privind reabilitarea DJ Iasi-Vaslui a creat mai mereu probleme celor de la Consiliul Judetean Iasi. In luna iulie 2011, Consiliul Judetean a trebuit sa organizeze o noua procedura de achizitie, dupa ce a reziliat contractul cu Jaop Sociedad de Empreitadas SA Portugalia. Aceasta lucra in asociere cu Moldotrans Auto SA Iasi. Contractul a fost reziliat pentru ca lucrarile inaintau cu mare greutate. Drumul leaga cele doua judete pe traseul Iasi - Ciurea - Mogosesti - Grajduri -  Scanteia - Rebricea - Vulturesti si a devenit una din cele mai circulate rute dupa ce a fost refacuta. Doar ca, in ultima vreme, a devenit un calvar, dupa ce asfaltul a cedat pe o portiune considerabila. Chiar daca se afla in continuare in garantie si firma din Vaslui este obligata sa refaca fiecare stricaciune, este ciudat cum s-a lucrat si de ce nimeni nu ia masuri pentru ca asemenea lucruri sa nu se mai intample.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Alex  | #3883
Haha, 9 milioane au bagat la tesghea si cu restu au facut chirpiciuri.

Welcome to romania.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1675 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011936 (s)