marți, 19 martie, 2024

FBI nu a depistat actiuni de influentare a rezultatului alegerilor din SUA

Distribuie:

Publicat:

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Agenţia pentru Infrastructură şi Securitate Cibernetică (CISA) au anunţat, joi seară, nu au depistat acţiuni de manipulare a rezultatului scrutinului prezidenţial din Statele Unite, notează Mediafax.

"FBI şi CISA nu au identificat vreun incident ori informaţii despre acţiuni care să îi împiedice pe cetăţenii americani să voteze sau prin care să fie modificate rezultatele scrutinului din 2020", au comunicat cele două instituţii, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Agenţia pentru Infrastructură şi Securitate Cibernetică (CISA) este divizia de securitate digitală a Departamentului american pentru Securitatea Internă.

În ultimii doi ani, oficiali din cadrul serviciilor secrete americane au avertizat că hackeri care au legături cu Rusia, China, Iran şi Coreea de Nord ar putea încerca să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial din noiembrie.

Preşedintele Donald Trump a acuzat în mai multe rânduri că votul prin corespondenţă ar putea facilita fraudele electorale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img