joi, 28 martie, 2024

Fed Cup, reactie FABULOASA dupa ce Monica Niculescu a scris istorie pentru Romania: ‘A devenit cea mai de succes jucatoare’

Distribuie:

Publicat:

Site-ul oficial al FedCup a scris în termeni laudativi despre Monica Niculescu, a cărei contribuţie la calificarea României în semifinalele Cupei Federaţiei este considerată la fel de importantă precum cea a Simonei Halep.

"O fi fost poate week-end-ul Simonei Halep, cu strălucitoarea ei dublă victorie, dar a fost şi momentul Monicăi Niculescu. Jucătoarea cu un neconvenţionalism încântător, în vârstă de 31 de ani, care s-a dovedit atât de mortală cu anticiparea ei la fileu, în timp ce a năucit perechea cehă cu returul ei ciobit, a devenit cea mai de succes jucătoare din România în FedCup, cu cea de-a XXXI-a victrorie în odiseea ei de 12 de ani în această competiţie. În mod firesc, ea a fost cea care a lovit voleul câştigător. Ea a simţit tot timpul că, împreună cu Begu, cu care a câştigat un turneu în Thailanda, doar săptămâna trecută, au viclenia necesară pentru a câştiga şi eroismul ei, aplaudat de Halep de pe margine, a întregit spiritul în echipa cu care recent depostadata de numărul 1 mondial simte că poate merge mai departe şi câştiga competiţia în acest an", a scris site-ul FedCup, conform news.ro.

România este pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federaţiei, după ediţia din 1973. Cuplul Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) / Monica Niculescu (locul 51 WTA) a învins, duminică, perechea Katerina Siniakova (locul I WTA de dublu) / Barbora Krejcikova (locul 2 WTA), cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4, aducând punctul victoriei cu 3-2 în confruntarea cu deţinătoarea trofeului, Cehia.

Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, iar Simona Halep, locul 3 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de Katerina Siniakova, locul 44 WTA.

Duminică, Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, în al treilea meci al întâlnirii, iar Katerina Siniakova a întrecut-o pe Mihaela Buzărnescu, cu scorul de 6-4, 6-2.

Cehia, deţinătoarea trofeului, triumfase de şase ori în FedCup în ultimii opt ani, câştigând 13 din ultimele 14 întâlniri, de zece ori la rând pe teren propriu, unde era neînvinsă din 2009.

În penultimul act, România va da piept cu Franţa, în deplasare, în 20 şi 21 aprilie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img