marți, 19 martie, 2024

Femeie kamikaze in Nigeria. Mai multe persoane au MURIT

Distribuie:

Publicat:

Opt persoane au fost ucise si sapte ranite duminica intr-un atentat sinucigas comis de o femeie la Maiduguri, un mare oras din nord-estul Nigeriei, potrivit unui responsabil al Agentiei de Gestionare a Situatiilor de Urgenta (NEMA) si armatei, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Femeia-kamikaze, in varsta de circa 20 de ani si ‘deghizata in refugiat’, ‘s-a strecurat’ intr-un grup de refugiati ajunsi in oras, ‘in majoritate femei si copii’. In momentul in care ‘fusesera opriti la un post de control’ intr-o suburbie a orasului Maiduguri, femeia ‘si-a detonat explozibilii’ pe care ii avea asupra sa, a declarat pentru AFP coordonatorul local al NEMA, Mohammed Kanar.

“Opt persoane au fost ucise si sapte ranite”, a indicat el, un bilant confirmat de un purtator de cuvant al armatei nigeriene, colonelul Sani Usman.

Atentatul nu a fost revendicat inca, insa seamana cu cele comise de gruparea islamista Boko Haram, care recurge frecvent la kamikaze, in special femei si uneori si copii. scrie stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img