joi, 28 martie, 2024

Femeile cu cele mai importante realizari in afaceri, premiate in cadrul Galei “Women in Economy”

Distribuie:

Publicat:

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a premiat, joi seara, femeile cu cele mai importante realizări în afaceri, în cadrul Galei "Women in Economy", organizată în colaborare cu Capital Media Production, potrivit agerpres.ro.

 

Au fost premiate, în cadrul evenimentului, Cristina Verchere (Petrom), Ludmila Climoc (Orange), Corina Popescu (Electrica), Raluca Crişan (CEETRUS), Anca Vlad (Fildals-Catena), Măriuca Talpeş (Bitdefender), Mihaela Marcu-Cristescu (Medlife), Adriana Cristea (Arc Parc Industrial), Lucia Morariu (Eximtur), Daniela Kasper (Kasper Development), Camelia Şucu, Nora Seroussi (J&R Entreprises) şi Osnat Peled (BWFR).

Organizatorii au amintit că în România, în prezent, există un număr de 675.867 femei antreprenor.

La Gala "Women in Economy" au mai transmis mesaje de felicitare şi încurajare femeilor antreprenor şeful statului – Klaus Iohannis, preşedintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu, comisarul european pentru Politică Regională – Corina Creţu şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

"Astăzi nu mai trăim în definiţii, creăm definiţii, schimbăm concepţii, învingem mentalităţi şi avem curaj! Aşa arată femeia de afaceri contemporană, femeia care îndrăzneşte să piloteze cu calm şi cu multă abilitate cursa antreprenoriatului", a declarat Cristina Chiriac, preşedintele CONAF.

Cu această ocazie a fost prezentat şi un studiu realizat de Frames, care are o concluzie încurajatoare: "din ce în ce mai multe doamne se implică în businessul românesc". Astfel, numărul femeilor prezente în afaceri – din poziţia de manager, acţionar, administrator sau PFA – a crescut faţă de 2014 cu aproape 100.000. Cele mai multe au, în prezent, vârsta între 34 şi 49 de ani, studii superioare şi experienţă în business, clădită în principal în companiile pentru care au lucrat în trecut.

Un alt punct de interes al evenimentului a constat în lansarea "TOP 50 Femei în Economie", anuar în care se vor regăsi poveştile unor doamne care fac performanţă în business.

De asemenea, în cadrul galei a avut loc concertul susţinut de către soliştii Cristina -Maria Oltean şi Iordache Basalic, alături de Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, condusă de către bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Repertoriul a fost alcătuit din arii din lucrări celebre, precum "Don Giovanni", "Valsul împăratului", "Gianni Schicchi", "Bărbierul din Sevilla" şi "Carmen", ce aparţin compozitorilor Mozart, Strauss, Puccini, Rossini şi Bizet.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este organizaţia care are ca obiectiv promovarea şi susţinerea antreprenoarelor din România. În plus, organizaţia îşi propune creşterea competitivităţii, coagularea antreprenorilor din România, realizarea unei platforme comune de cooperare cu confederaţii internaţionale, susţinerea intereselor antreprenorilor în spaţiul UE, schimb de experienţă şi promovarea intereselor economice ale României.

CONAF reuneşte trei mari Federaţii şi patru Asociaţii: Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est, Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), Asociaţia Freelancerilor, Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA) şi Asociaţia Română pentru Protocol şi Ceremonial.

Capital Media Production este o companie nouă în spaţiul media din România care are ca obiect de activitate dezvoltarea de produse noi şi atractive în domeniul dezvoltării culturii economice şi nu numai. Pe lângă divizia online care gestionează site-urile Banii.net, TopAntreprenori.ro, EnergyHub.ro şi PiataPresei.ro, CM Production dezvoltă produse precum Top 100 – Cei mai buni antreprenori, Top 50 Femei în Economie etc., dar şi producţii video.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img