joi, 28 martie, 2024

Fenomen bizar in politie! Politistii tineri se iau la intrecere pentru a turna soferii care dau mita! Flagrant dupa flagrant

Distribuie:

Publicat:

• Cel mai stupid concurs din Politia ieseana: doi politisti, colegi care lucreaza in acelasi loc, s-au luat la intrecere pentru a “turna” cat mai multi soferi care vor sa-si rezolve problemele oferind mita • Soferii sustin ca politistii nu ar fi refuzat niciodata propunerea lor si le-ar fi dat de inteles ca sumele de bani oferite ar putea rezolva problema • Evident, politistii nu refuzau primirea banilor pentru a putea organiza flagrantul • In urma cu cateva zile, un sofer care a oferit 500 lei agentului Catalin Ilie Nistor a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare pentru dare de mita

Doi politisti de la Postul Letcani au inceput o intrecere cat se poate de bizara: vor sa “toarne” la Directia Generala Anticoruptie (DGA) cat mai multi mituitori. Majoritatea dintre cei care ofera spaga pentru a scapa de probleme sunt conducatori auto prinsi cu probleme in trafic

Astfel, dosarele de coruptie curg pe banda rulanta acolo. De asemenea, de fiecare data a fost organizat cate un flagrant pentru dovedirea faptelor comise de mituitori. O parte dintre cei care au dat mita au fost deja condamnati de instantele de judecata. 

In urma cu cateva zile Marius Ionut Aioanei a fost condamnat de judecatorii de la Tribunalul Iasi pentru comiterea infractiunii de dare de mita. A primit un an si sase luni pentru ca i-ar fi dat mita agentului Catalin Ilie Nistor, de la Politia Letcani. 

Nistor este coleg la acelasi post de Politie cu Catalin Ghimpu, un politist care a denuntat pana in prezent patru barbati care ar fi incercat sa-l cumpere. Cele patru cazuri sunt deja confirmate si probate. Pentru ca a reusit sa denunte pe cei patru mituitori, in special oameni necajiti, fara scoala prea multa, agentul Catalin Ghimpu a fost desemnat politistul anului in Iasi. Pe de alta parte, Catalin Ilie Nistor are pana in prezent doar doua denunturi facute. 

I-a oferit 500 lei

Primul denunt a fost facut exact in ziua in care s-a aflat ca agentul Catalin Ghimpu urmeaza sa primeasca distinctia de “politistul anului”. Pe data de 24 martie 2017 Catalin Ghimpu a primit aceasta distinctie, iar cu o zi inainte Catalin Ilie Nistor l-a denuntat pe soferul condamnat zilele trecute. 

Marius Ionut Aioanei a fost oprit in trafic de Catalin Nistor si a fost descoperit cu probleme. Barbatul este din localitatea suceveana Baia si a venit in Iasi pentru a-si rezolva anumite probleme personale. Pentru a scapa de orice sanctiune din partea politistului, Marius Aioanei s-a oferit sa-i dea acestuia suma de 500 lei pentru a scapa basma curata. La auzul acestei propuneri, politistul n-a stat prea mult pe ganduri si a sunat la DGA pentru a anunta ca urmeaza sa fie “cumparat” de Ionut Aioanei. 

A fost organizat rapid flagrantul si a fost filmat in timp ce a dat banii. Politistul si-a jucat rolul si a incercat sa-l determine pe sofer sa spuna clar ce reprezinta acesti bani. Dosarul a fost inregistrat pe rolul instantei de judecata pe data de 15 mai 2017 si s-a judecat la foc automat pentru ca barbatul a recunoscut din prima comiterea faptei. 
Astfel, mergand pe procedura simplificata a primit o pedeapsa redusa cu o treime. Pe langa aceasta pedeapsa, judecatorii l-au obligat sa execute munca in folosul comunitatii timp de 60 de zile. 

Al doilea denunt

Catalin Nistor a facut al doilea denunt pe data de 20 august 2017. Politistul a tras pe dreapta un sofer baut pe care l-a depistat pe Drumul European 583. Agentii au fost surprinsi de modul in care conducea soferul, deoarece avea o traiectorie in “zig-zag”. Politistii i-au facut semn soferului aflat intr-un autoturism marca Audi, inregistrat in Bulgaria, insa acesta nu a oprit. 

Imediat, oamenii legii au plecat in urmarirea lui, iar in cateva sute de metri au reusit sa-l traga pe dreapta. Agentul sef adjunct, Catalin Ilie Nistor, a mers sa-l legitimeze pe sofer, insa a observat ca acesta emana halena alcoolica si l-a testat cu aparatul etilotest. Valoarea indicata a fost una uriasa, de 1.03 miligrame alcool pur in aerul expirat. 

Soferul, un barbat in varsta de 32 de ani, a refuzat sa mearga la spital pentru recoltarea de probe biologice si a incercat sa-i ofere politistului aproximativ 3-4 sute de euro. Agentul nu a acceptat, a intocmit dosarul penal si si-a anuntat colegii de intentiile soferului, organizand ulterior un flagrant

In toate aceste cazuri, conducatorii auto sustin ca ar fi fost determinati de comportamentul politistilor sa ofere mita. Mai exact ei sustin ca agentii de politie nu ar fi refuzat propunerea si au continuat discutiile in sensul ca asa s-ar putea rezolva problemele. La acest moment, aceste declaratii ale mituitorilor nu sunt confirmate de alte probe. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img