sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Fenomen rar pe cer la Mănăstirea Pantocrator. Enoriașii l-au privit cu uimire: “Minune dumnezeiască!”

Distribuie:

Publicat:

Mii de pelerini au participat duminică, 8 mai, la slujba de Liturghie de la Mănăstirea Pantocrator, din Drăgănești-Vlașca. Acolo a fost adusă cea mai veche icoană a creștinătății. Enoriașii au așteptat la coadă pentru a ajunge să se roage sfintei icoane. De vineri până duminică s-au închinat cele mia vechi icoane a creștinătății peste 13.000 de oameni.

Fenomen rar pe cer la Mănăstirea Pantocrator

În timp ce pelerinii se închinau sfintei icoane care se află zilele acestea la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman, pe cer a apărut un fenomen deosebit care i-a făcut pe cei prezenți să creadă că este un semn divin. Oamenii au putut vedea cum în jurul Soarelui s-a format un curcubeu circular. Unii l-au asemănat cu o aură, iar alții au spus că este vorba despre o minune dumnezeiască.

Diametrul acestui curcubeu circular se mărește văzând cu ochii în timp ce credincioșii stau la coadă pentru a ajunge să se roage în fața Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Începând de vineri și până duminică, peste 13.000 de oameni au ajuns la Mănăstirea Pantocrator pentru a se ruga la cea mai veche icoană a creștinătății. Icoana, adusă din Grecia, a fost pictată de însuşi Apostolul Luca pe când mama lui Iisus Hristos era în viaţă.

Gigi Becali a mers să se închine la cea mai veche icoană din lume

Printre cei 7000 de enoriași prezenți la Mănăstirea Pantocrator duminică, 8 mai, s-a aflat și omul de afaceri Gigi Becali care a venit, la fel ca toți ceilalți, să participe la slujba de Liturghie de la lăcașul de cult din Drăgănești-Vlașca. El a dezvăluit că s-a închinat deja icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Astăzi, la slujbă, latifundiarul a fost însoțit de soția și de nepoata sa. El le-a spus celor prezenți că ar trebui să meargă în pelerinaj la biserică în fiecare zi, nu doar la ocazii speciale, cum este aceasta.

Biserică, biserică, biserică! În fiecare duminică la Hristos, dacă vreţi să vă meargă bine, a spus Gigi Becali.

Icoana Maicii Domnului Panagia Soumela – cea mai veche icoană a creștinătății, precum și un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei se află spre închinare la hramul de primăvară al Mănăstirii Pantocrator din județul Teleorman până pe 10 mai 2022.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img