vineri, 19 aprilie, 2024

Fenomene meteo extrem de rare în Romania, aduse de furtuna Sabine

Distribuie:

Publicat:

Fenomene meteo extrem de rare în ţara noastră, aduse de furtuna Sabine – a nins cu tunete şi fulgere şi au fost tornade specifice verii. În plus, în judeţul Suceava, s-a format un fuior ce seamănă cu o tornadă. Fenomenul specific verii a apărut pentru că norii s-au dezvoltat ca o centrifugă, spun meteorologii.

Un alt fenomen meteo ciudat s-a format şi deasupra municipiului Baia Mare, unde un nor negru a înspăimântat localnicii. Apoi, peste oraş s-a abătut grindina, iar acoperişul unui bloc a fost smuls de vânt.

În localitatea Lapuşnicu Mare din Caraş-Severin a bătut grindina mai bine de un sfert de oră, iar vântul puternic a smuls mai multe acoperişuri.

La munte, în schimb, a fost viscol, rafalele ajungând la rafală chiar şi la 120 de km pe oră. Pe drumurile de munte din Maramureş maşinile mari n-au mai putut urca.

În Hunedoara, mai mulţi şoferi au ajuns cu maşinile în şanţul de pe marginea drumului, iar materialele antiderapante au fost date abia după producerea accidentelor.

Jumătate din ţară a fost sub avertizare de Cod galben sau portocaliu de fenomene extreme. De la jumătatea săptămânii, însă, meteorologii spun că vremea se va îndrepta, iar temperaturile vor fi peste media acestei perioade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img