sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Ferrari a anunţat o reorganizare după începutul foarte slab de sezon în Formula 1

Distribuie:

Publicat:

Ferrari a anunţat miercuri o reorganizare după începutul foarte slab de sezon în Formula 1, dar niciun membru al conducerii scuderiei nu a fost îndepărtat, scrie presa internaţională, potrivit Agerpres.

După debutul de sezon catastrofal, cu doar 27 de puncte obţinute în trei curse, Ferrari a profitat de revenirea la Maranello înaintea celor două Mari Premii de la Silverstone pentru a iniţia o restructurare. Aşa cum a indicat însă, după MP al Ungariei, Mattio Binotto, conducătorul echipei, nimeni nu a fost concediat

A fost înfiinţat un nou departament, de dezvoltare a performanţei, al cărui şef va fi Enrico Cardile, ce lucra deja pentru echipă. Enrico Gualtieri rămâne în fruntea departamentului motoare, Simone Resta este în continuare în fruntea departamentului şasiuri, iar Laurent Mekies continuă ca director sportiv şi responsabil cu activităţile pe pistă.

"Considerăm că personalul Ferrari este de cel mai înalt nivel şi nu avem niciun motiv să-i invidiem pe principalii noştri concurenţi în această privinţă, dar trebuia să facem o schimbare şi să creştem nivelul responsabilităţilor", a comentat Binotto.

"Am spus-o de mai multe ori, dar trebuie să repetăm: am început să punem bazele unui proces ce ar trebui să ne ducă spre un nou ciclu câştigător, care să fie unul de durată. Va fi nevoie de ceva timp şi vom mai avea neplăceri ca acea cu care ne confruntăm acum la capitolul rezultate şi performanţă", a adăugat el.

Ferrari nu a mai încheiat pe primul loc în clasamentul piloţilor de la victoria şi nu a mai terminat prima în clasamentul constructorilor din 2008.

Germanul Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial cu Red Bull, va pleca la sfârşitul acestui an de la Ferrari, pentru care viitorul este reprezentat de monegascul Charles Leclerc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img