News Flash:

Festivitate dedicata zilei de 21 mai - organizata in municipiul Husi-FOTO

24 Mai 2015
2760 Vizualizari | 1 Comentarii
Inaltarea Domnului, Sfintii Imparati Constantin si Elena, Ziua Eroilor. Toate acestea au fost sarbatorite intr-o singura zi: 21 mai. In timp ce credinciosii au plecat la biserici, pentru a asista la slujbele speciale, oficialitatile husene au participat la ceremoniile dedicate comemorarii eroilor neamului, ceremonii organizate, ca de obicei, in cele doua locatii din municipiul Husi.

In jurul orei 10:00, edilul Ioan Ciupilan, impreuna cu militarii Batalionului 202 CBRN Husi, reprezentanti ai consiliului local, functionarii publici, dar si oameni simpli, au participat la o manifestatie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor Cazuti In Razboiul din 1916-1918, situat in zona Corni. Aici slujba religioasa a fost oficiata de catre un preot catolic.

O ora jumatate mai tarziu, incepand cu ora 11:30, in Cimitirul Eroilor al parohiei „Sfantul Toma “din Husi a fost organizata o alta ceremonie de depunere de coroane. Au participat veterani de razboi, credinciosi, elevii, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai Armatei Romane, reprezentanti ai principalelor structuri MAI sau MapN dar si politicieni din zona.

Aici, slujba religioasa a fost oficiata de catre preotul ortodox, Marcel Miron. Apoi primarul municipiului Husi a tinut un discurs, iar totul s-a finalizat cu o depunere de coroane la Monumentul Eroilor situat in cimitir.

Un moment emotionant a fost oferit de cativa copii care impreuna cu profesorii care ii insoteau au coborat chiar la mormintele Eroilor, punandu-le la fiecare cate o floare.

De remarcat ar fi faptul ca personalitati” grele” ale politicii locale husene au lipsit si de aceasta data de la eveniment. Nume precum senatorul Nelu Tataru, deputatul Toader Dima, consilierul local Liviu Iacob

Galerie Foto


inaltarea domnului ziua eroilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0937 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035251 (s)