News Flash:

Festivitate dedicata zilei de 9 mai la Husi-FOTO

12 Mai 2014
2221 Vizualizari | 0 Comentarii
O singura zi, trei sarbatori. Ziua de 9 mai are in constiinta poporului roman o tripla semnificatie: proclamarea independentei de stat a Romaniei la 9 mai 1877, Victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-Al Doilea Razboi Mondial la 9 mai 1945 si Ziua Europei. Proclamarea independentei statale la 9 mai 1877 nu a fost un act spontan, ci o incununare a stradaniilor tot mai numeroase din acei ani, o aruncare peste bord a ultimei verigi a suzeranitatii otomane.

La Husi, evenimentul a fost marcat pe aleea de pe langa parcul Rodina. Administratia huseana impreuna cu Unitatea garnizoanei 01776 au colaborat si au oferit husenilor un moment militar, cat si unul religios, bineinteles urmat la final de o ceremonie de depunere de coroane.

Evenimentul a fost condimentat cu reprezentati ai tuturor partidelor politice husene si functionari publici. Au mai fost prezenti primarul Ioan Ciupilan, cat si senatorul husean Dan Marian.

Rand pe rand, primarul, veterani de razboi, dar si istorici precum Costin Clit au luat cuvantul, adresandu-le husenilor prezenti, cateva ganduri referitoare zilei de 9 mai.

Evenimentul a fost viu colorat de prezenta catorva sute de copilasi imbracati in haine de serbare, inarmati cu pancarde si bannere pe care erau inscriptionate mesaje antipoluare. Astfel, oferindu-le celor din jurul lor, un indemn pentru protejarea mediului in care dansii vor creste.

“Data de 9 Mai 1945, zi memorabila pentru omenire, cand malaxorul mortii a incetat sa mai curme vieti omenesti, punandu-se capat unei mari conflagratii mondiale, care a durat aproape 5 ani, luand sfarsit al Doilea Razboi Mondial” a declarat pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI, responsabil cu informatiile si relatiile publice, al Batalionului 202 Aparare CBRN (ID), General Gheorghe TELEMAN "plutonier-adjutant, Mircea TOFAN

Galerie Foto


9 mai ziua europei ioan ciupilan dan marian costin clit
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041181 (s)