sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Festivitate dedicata zilei de 9 mai, la Husi – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

O singura zi, trei sarbatori. Ziua de 9 mai are in constiinta poporului roman o tripla semnificatie: proclamarea Independentei de Stat a Romaniei (pe 9 mai 1877), Victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-Al Doilea Razboi Mondial (pe 9 mai 1945) si Ziua Europei. Proclamarea Independentei Statale nu a fost un act spontan, ci o incununare a stradaniilor tot mai numeroase din acea vreme, o aruncare peste bord a ultimei verigi a suveranitatii otomane.

La Husi, evenimentul a fost marcat pe aleea din apropierea Parcului Rodina. Administratia huseana, impreuna cu Unitatea Garnizoanei 01776 si a politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi , au oferit husenilor un moment militar, cat si unul religios, bineinteles urmat de o ceremonie de depunere de coroane.

Desi nu au fost prezenti la festivitate, deputatul PSD Aurel Caciula si presedintele PNL HUSI Alexandru Nechifor au transmis gandurile lor referitor la aceasta zi prin intermediul nostru:
“Ziua de 9 mai are o semnificatie importanta pentru istoria noastra. Este ziua in care am biruit dusmanul si am restabilit pacea si securitatea pe meleagurile noastre! Fie ca mereu sa domneasca linistea si siguranta in tara noastra! Pace, liniste si libertate – iata cele mai pretioase valori ale omenirii, pentru care parintii, buneii si strabuneii nostri si-au dat viata! Comemorati aceasta zi, scumpe generatii, care nu am stiut ce inseamna un razboi! Comemorati-va rudele cazute pe campul de lupta pentru dumneavoastra si pentru patrie!“, a declarat Alexandru Nechifor, presedintele PNL HUSI.

“Astazi, in data de 9 mai, ii comemoram pe eroii cazuti pentru independenta patriei si eliberarea omenirii de tiranie! Chiar daca au trecut atatia ani de atunci, evenimentele parca sunt vii in inimile multor veterani, care nu s-au temut de moarte, pentru ca noi sa avem un viitor mai bun! Stiu ca bunicii, strabunicii si chiar tatii nostri, care au luptat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, s-au sacrificat pentru noi, pentru copiii si nepotii nostri, pentru ca aceste generatii sa nu cunoasca ce inseamna razboiul, nelinistea si teama! Imi doresc sa comemoram aceasta zi asa cum se cuvine si sa nu uitam niciodata sacrificiile generatiilor dinaintea noastra!”, a transmis Aurel Caciula, deputat PSD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img