vineri, 29 martie, 2024

Fii atent la culoare urinei! Poate anunta afectiuni grave

Distribuie:

Publicat:

Aspectul urinei dezvaluie o serie de lucruri despre starea generala de sanatate. Poate parea ciudat, însa banala vizita la toaleta poate scoate la iveala anumite afectiuni, asta daca stii cum sa interpretezi culoarea lichidului eliminat.

Culoarea urinei poate dezvalui daca ai diabet, daca ai infectii urinare sau daca medicamentele administrare produc modificari esentiale în organism.

Culoarea urinei poate diferi de la o zi la alta sau chiar de la o ora la alta, în functie de alimentele consumate. Atunci când urina îsi pastreaza culoarea mai multe zile sau saptamâni la rând poate fi vorba despre anumite boli.

Ce spune culoarea urinei despre starea de sanatate:
Daca este incolora, lucrurile functioneaza bine în corpul tau. Singura problema cu care te poti confrunta este excesul de hidratare.

Daca are culoarea galbena (palida), totul este sub control, la fel si daca este galben transparent sau galben închis. În cazul culorii galben închise, poate fi semn de lipsa de hidratare.

Daca urina are culoarea maro sau portocaliu aprins, s-ar putea sa te confrunti cu probleme ale ficatului. Aceasta culoare semnifica si o deshidratare severa.

Daca are culoare rosie sau roz si nu ai consumat sfecla sau afine, la mijloc poate fi vorba despre o infectie urinara si sângerare. Totodata, aceasta culoare indica probleme cu prostata sau rinichii.

Culoarea verde-albastrui este neobisnuita. Urina poate capata aceasta culoare în cazul unei boli genetice foarte rare sau a infectiei cu bacterii neidentificate. Daca urina este galbena si spumoasa, e semn ca nu consumi suficiente proteine si ca nivelul aciditatii în organism este extrem de ridicat.

Acestea sunt câteva concluzii la care medicii au ajuns dupa ani de cercetare. Este recomandat sa îti faci analizele periodic pentru a afla cum se prezinta starea ta de sanatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img