joi, 28 martie, 2024

Fii sanatoasa si in forma cu legume si fructe colorate de toamna!

Distribuie:

Publicat:

Orientaţi-vă către vinete, gogoşari, lămâi, cătină, păstârnac, spanac, măsline.

Este toamnă, un prilej excelent pentru a ne lua doza de vitamine, minerale şi antioxidanţi atât de necesară pentru a ne pregăti organismul pentru sezonul rece. Profitaţi din plin de ofertele de legume şi fructe din pieţe şi alegeţi diversitatea. Cu cât mai multe culori în farfurie cu atât mai bine.

Indiferent de culorile ce predomină în garderoba voastră, în coşul de cumpărături încercaţi să aveţi cel puţin 5 culori tari: verde, roşu, mov, portocaliu, galben şi nonculoarea alb.

Am făcut o selecţie şi îţi dăm toate motivele şi câteva idei numai bune pentru a impresiona virusurile de sezon dar care să vă ţină departe şi de infecţii.

Galben

Vedeta este cu siguranţă lămâia. În ultima perioadă, kilogramul este din ce în ce mai scump (între 12-18 lei în pieţele şi supermarketurile din Capitală), echivalentul a 6, 7 kg de cartofi.  Dar rolul său în combatarea răcelii şi gripei este imbatabil.

Iată cum poţi elimina febra: pune sucul de la o lămâie şi miere la o ceaşcă de apă caldă. Se bea câte puţin.

La fiecare două ore se bea o altă ceaşcă până când temperatura corporală devine normală.

Care este temperatura normală a corpului, ce factori pot influenţa valorile acesteia şi ce alte simptome apar când se instalează febra

Infecţiile gurii se pot trata dacă stoarcem suc de lămâie în apă şi facem gargară de trei ori pe zi. Sucul de lămâie ajută la combaterea oboselii, iar respiraţia se menţine proaspătă dacă după fiecare masă se mestecă o felie de lămâie.

Ananasul accelerează digestia şi metabolismul.

Verde

Castravetele curăţă şi înfrumuseţează pielea. Când mâncăm un castravete, este ca şi cum am bea o cană de apă. 96% din greutate este apă.

Măslinele – au efect laxativ datorită conţinutului de ulei, apă şi fibre.

Avocado asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu şi cu 48% mai multă vitamina K. Astfel, persoanele care obişnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi „bune” în sânge în comparaţie cu cei care nu includ fructul în dietă, chiar dacă aportul de calorii în cazul ambelor grupuri este acelaşi.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img