News Flash:

Filialele PNL sesizeaza Birourile Electorale Judetene privind campania mincinoasa a Aliantei PSD-UNPR-PC

6 Mai 2014
1775 Vizualizari | 0 Comentarii
Partidul National Liberal solicita public premierului Victor-Viorel Ponta si tuturor reprezentantilor PSD sa puna capat minciunii raspandite in spatiul public din Romania prin materialele electorale potrivit carora „USL traieste”.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute astazi, luni – 5 mai a.c., parlamentarul Alina Gorghiu, Vicelider al Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, a anuntat ca filialele Partidului National Liberal vor depune plangeri la Birourile Electorale Judetene privind la actiunile Aliantei Electorale PSDUNPRPC prin care sunt utilizate semnul electoral si respectiv denumirea, ambele sub forma acronimului USL, fara acordul PNL, in scopul inducerii in eroare a electoratului si in afara unor termeni onesti si democratici in care ar trebui sa se desfasoare o campanie electorala.

„PNL nu s-a ocupat, nu se ocupa si nu se va ocupa vreodata cu inselatul electoratului din Romania, respectiv nu se ocupa cu o campanie de genul “uitati, mortul traieste!”, respectiv „USL traieste”, motiv pentru care solicitam public PSD si premierului Ponta sa puna punct minciunii folosite si raspandite pe toate materialele electorale si in tot spatiul public ca Uniunea Social Liberala ar trai”, a declarat deputatul liberal Alina Gorghiu.

Parlamentarul PNL a aratat ca, in cadrul campaniei mincinoase a Aliantei PSD-UNPR-PC, sunt eludate prevederile art. 7, alin (1) din Legea 33/2007 potrivit caruia “Alianta electorala care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire, o poate pastra numai daca nu si-a schimbat componenta initiala. De asemenea, denumirea respectiva nu poate fi utilizata de o alta alianta”. Asadar, prin intermediul textului normativ amintit, este interzisa utilizarea oficiala a denumirii aliantei electorale, in conditiile in care aceasta si-a schimbat componenta initiala.

„In speta, Alianta Electorala PSD–UNPR–PC eludeaza prevederile legii, ocolind procedura in fata BEC in conditiile in care, in mod evident, NU ar fi putut participa la alegeri sub denumirea USL, prin urmare utilizand-o “in paralel” cu unicul scop de inducere in eroare a electorilor PNL, prin producerea de confuzie. Utilizarea denumirii prescurtate a Uniunii Social Liberale pe materialele de propaganda electorala de care alianta USD incalca totodata prevederile art. 43, alin. (4) si alin. (9) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata cu modificarile ulterioare”, a explicat Viceliderul Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

Textul alin. (9) al art. 43 precizeaza ca “Alianta politica sau alianta electorala care a participat la alegerile anterioare sub o denumire o poate pastra numai daca nu si-a schimbat componenta initiala sau daca niciunul dintre partidele politice care au parasit alianta nu declara ca nu este de acord ca denumirea respectiva sa fie pastrata de catre alianta respectiva in noua sa forma. De asemenea, denumirea respectiva nu poate fi utilizata de o alta alianta politica sau alianta electorala”.

„Trimiterea facuta in materialele electorale utilizate de catre Alianta Electorala PSD – UNPR – PC este clara – “Continuam USL” – aceasta privind alianta in sine, recurgandu-se in mod direct la denumirea acesteia, fara acordul PNL.

In mod clar vorbim despre incalcarea oricaror principii etice, acela al manipularii prin intermediul inducerii in eroare a electoratului, in detrimentul PNL. Totodata, invederam faptul ca grafismul “USL” reprezinta nu doar acronimul, denumirea prescurtata sub care Alianta Uniunea Social Liberala a fost cunoscuta de publicul larg, respectiv de catre votanti, ci si parte din semnul electoral al acestei aliante. Invocam astfel art. 43, alin. (4) din Legea 33/2007: “Semnul electoral folosit de un partid politic, alianta politica, alianta electorala, organizatie a cetatenilor apartinand unei minoritati nationale, inregistrata legal incepand din anul 1990, ii apartine de drept daca l-a folosit primul, respectiv prima, si nu poate fi insusit sau utilizat de alt partid politic, alianta politica, alianta electorala, organizatie a cetatenilor apartinand unei minoritati nationale, inregistrata ulterior sau de un candidat independent decat cu consimtamantul celor carora le-a apartinut, respectiv al partidelor care au alcatuit alianta politica sau alianta electorala initiala.”, a mai spus reprezentanta liberala.

Deputatul Alina Gorghiu a anuntat astazi si ca Partidul National Liberal urmeaza sa depuna catre instantele competente, respectiv Tribunalul Bucuresti, solicitarea de denuntare a aliantei politice Uniunea Social Liberala (USL) pentru ca PSD sa nu se mai poata ascunde in spatele unei aparente juridice, care in fapt nu exista.


victor-viorel ponta psd unpr romania alina gorghiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0928 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035538 (s)