joi, 28 martie, 2024

Film despre ‘drama’ Trianonului, difuzat de un post TV finanțat de Ungaria: Este șocant să experimentezi că locuința ta va fi luată (Video)

Distribuie:

Publicat:

Filmul „Eterna loialitate” (The Eternal Loyalty) a fost prezentat recent în Ungaria. Bazat pe povestea lui Attila Dolhai, filmul muzical se bazează pe povestea reală a unei familii din Timișoara, care a fost zguduită de decizia tratatului de la Trianon. Filmul va fi difuzat și la Duna TV pe 4 iunie, de Ziua Coeziunii Naționale, informează Hirado.hu.

În The Eternal Loyalty, Mihály Bor spune povestea reală a familiei sale. Ei au devenit locuitori ai „căruțelor în 1920”, deoarece capul familiei a refuzat să semneze un angajament de credință față de Regatul României.

„Directorul liceului locuia la Timișoara împreună cu soția și copiii tatălui său și erau foarte respectați în rândul cetățenilor orașului. Fiul cel mare a fost chemat ca soldat, în ciuda faptului că a fost achitat ca student la facultate. Potrivit poveștii, băiatul mijlociu a mers apoi la Pesta pentru a-și salva fratele. Filmul s-a terminat în Primul Război Mondial, iar soldații maghiari se întorc acasă de pe front. După Diktatul de pace Trianon, orașele și satele sunt pierdute. Timișoara cade în mâinile românilor, în timp ținuturile sunt anexate Cehoslovaciei. Iar înăsprirea noilor frontiere va perturba complet viața familiilor maghiare, și sunt forțați să trăiască într-o mașină de vite în gară”, se arată în prezentarea filmului.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img