marți, 23 aprilie, 2024

Filmul abuzurilor sexuale de la Episcopia Husi: preotul Rarita a stiut in tot acest timp – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Pe 21 decembrie 2020, episcopul ortodox retras Cornel Onilă și fostul călugăr Sebastian Jitaru au fost trimiși în judecată pentru multiple infracțiuni sexuale comise asupra unor elevi de la Seminarul Teologic din Huși. Dosarul judiciar care le consemnează faptele deschide o fereastră către o lume până acum nevăzută. Violurile de la Huși nu ar fi fost posibile fără puterea nelimitată și necontrolată, acordată ierarhilor chiar prin statutul Bisericii Ortodoxe Române și asumată de statul român prin lege. – conform site-ului https://safielumina.ro/

În 2017, când am lansat campania de finanțare publică a proiectului Să fie lumină, nu intuiam că vom ajunge să documentăm și să expunem un sistem infernal de abuz sexual instituit, prin chiar voia episcopului titular, într-una dintre eparhiile Bisericii Ortodoxe Române.

În vara acelui an, un scandal de șantaj clerical tulbura viața duhovnicească a mai-marilor BOR. Un călugăr obscur de la Huși, Sebastian Jitaru, era reținut de DNA Iași pentru că încercase să-l constrângă pe episcopul Cornel Onilă să îl numească într-o poziție de vârf, care i-ar fi permis accesul în Sfântul Sinod. Șantajul se baza pe mai multe înregistrări video, suprizându-l pe Onilă întreținând relații sexuale cu elevi de la Seminarul Teologic „Ioan Gură de Aur” din Huși.

Reținându-l pe Jitaru, procurorii operau în teren și percheziții domiciliare, în cadrul cărora ridicau mai multe suporturi optice pe care erau stocate filmările compromițătoare. 

CITESTE MAI MULTE DETALII AICI —–>  Pentru liniștea Bisericii. De ce publicăm reconstituirea judiciară a abuzurilor sexuale sistematice din Episcopia Hușilor

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img