vineri, 29 martie, 2024

Finala Campionatului European de Fotbal EURO U21 se vede la TVR 2

Distribuie:

Publicat:

Cele mai tari două echipe de tineret de pe continent îşi dispută titlul de campion. Duminică, 6 iunie, de la ora 21:53, TVR 2 oferă microbiştilor, în direct şi în exclusivitate de la Ljubljana, un adevărat regal fotbalistic: meciul dintre Portugalia şi Germania, în finala Campionatului European de Fotbal EURO U21.

Întâlnirea învingătoarelor celor două semifinale va fi comentată de Marian Olaianos şi Emil Hossu-Longin, "vocile" echipei U21.

"Germania ajunge pentru a 3-a oară consecutiv în finala CE de tineret şi am fost foarte aproape să avem aceeaşi finală ca la precedentele două ediţii, Germania – Spania, dacă spaniolii nu ar fi pierdut mai mult decât surprinzător în faţa Portugaliei. În aceste condiţii, Germania, egala României în faza grupelor, este marea favorită pentru câştigarea titlului. Rămânem cu regretul că România, chiar dacă nu a pierdut, a ratat calificarea în fazele finale ale competiţiei. Peste 2 ani, turneul va fi găzduit de România şi avem obligaţia să construim o echipă care să se bată la titlu", a spus Marian Olaianos.

Reprezentativa de tineret a Portugaliei a reuşit să se califice în finala Campionatului European U21 de fotbal masculin după ce a învins, la limită, cu ajutorul unui autogol, reprezentativa similară a Spaniei, campioana en-titre. Portugalia s-a calificat astfel în a treia sa finală la această categorie de vârstă, lusitanii pierzând finalele din 1994 şi 2015.

Germania va juca a treia sa finală consecutivă, având în palmares două titluri, în 2009 şi 2017.

După încheierea Campionatului European de Fotbal U21 din Ungaria şi Slovenia, atenţia iubitorilor de sport se mută pe continentul asiatic, la Tokyo. TVR oferă telespectatorilor săi, în exclusivitate, în perioada 23 iulie – 8 august 2021, ediţia cu numărul treizeci şi doi a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img