vineri, 26 aprilie, 2024

Finala “Romanii au talent”, castigata, in premiera, de un dansator?

Distribuie:

Publicat:

Finala “Romanii au talent” “se joaca” azi,1 Iunie, in direct la PRO TV, de la ora 20.30. Juratii Mihaela Radulescu, Andi Moisescu, Andra si Florin Calinescu se vor desfata, alaturi de spectatori si telespectatori, cu numere artistice fascinante.

In finala „Romanii au talent” de 120.000 de euro la putere sunt, de aceasta data, dansul si coregrafiile. Parca mai mult ca in editiile precedente de la „Romanii au talent”, dansatorii sunt favoriti sa castige, iar batalia se da intre Alla, Cesima Nechifor, Natalia Lukiv & Bogdan Boie, Emil Rengle si balerina Bianca Badea.

Nicholas Obedeanu Mihalache, regele pianului, la 12 ani
Nicholas are 12 ani si este fascinat de Chopin. Ii mai plac masinile – si chiar si-ar cumpara una cu banii castigati la ‘Romanii au talent’, chiar daca nu a implinit 18 ani – si tot din banii aia, si-ar cumpara si un pian performant. Nicholas nu are alte pasiuni in afara de pasiunea pentru muzica, asa ca de cele mai multe ori, ocupatia lui – chiar si atunci cand este in timpul lui liber – este sa asculte muzica pe tablet sau telefon. Tot Chopin.

Nicholas spune despre el ca este mai tot timpul fericit, dar n-a stiut sa identifice exact unele momente. Poate atunci cand este aplaudat dupa un recital de pian, poate atunci cand a mers la mare impreuna cu parintii si sora mai mica (si ea face pian). Parintii lui Nicholas sunt muzicieni sau mai bine spus, mari iubitori de muzica. Mama obisnuia sa cante cu vocea, iar tatal – absolvent al Colegiului National de Muzica ‘George Enescu’ – canta la pian, clarinet, saxofon si acordeon. Tatal recunoaste ca sunt sanse mari sa ii fi insuflat lui Nicholas pasiunea pentru pian, tot cantand la pianina din casa. Greu de spus insa cum, dintre toate instrumentele la care canta tatal lui, Nicholas a ales pianul. Nicholas spune ca se simte fericit. Si special. ‘Ii place sa simta aprecierea celor din jur’, completeaza mama lui. Si exact asta primeste. Pe langa premiile de excelenta castigate la diverse concursuri si festivaluri din Bucuresti sau din tara, recitaluri la Conservator, Nicholas a fost invitat pentru prima data anul trecut sa participe la Festivalul International de Muzica George Enescu. E o mare onoare.

Natalia Lukiv & Bogdan Boie, campioni la dans
Natalia si Bogdan danseaza impreuna de trei ani. Ambii fac dansuri sportive inca din copilarie. Natalia a mers la cursuri de dans sportiv de la cinci ani, iar Bogdan de la 11 ani, tot dans sportiv. Nu sunt iubiti. S-au cunoscut acum sase ani la campionatul sud-european de dans sportiv, tinut in Italia.Ulterior, s-au reintalnit, cand niciunul nu mai avea partener.

Inca de la primul dans impreuna si-au dat seama ca formeaza o pereche reusita, au simtit ca e chimie intre ei si ca lucrurile o sa mearga foarte bine. Au in palmares numeroase premii castigate la concursuri nationale si internationale. Impreuna: pe Republica Moldova, sunt campioni nationali – in octombrie 2017, au obtinut acest titlu, dar au ajuns si in top 50 mondial, pe locul locul 37. Au muncit foarte, foarte mult, in acesti trei ani, ca sa ajunga atat de departe. Natalia si Bogdan sunt atleti activi, dar predau si lectii de dans sportiv (pentru copii si adulti), atat in Romania (Timisoara si Bucuresti), dar si in Republica Moldova. Natalia – in 2011, a devenit campioana mondiala la tineret. 

“Duo Romance”, acrobatii care traiesc periculos
Adelina & Alex Boldojar formeaza Duo Romance! Asa cum spun ei, ideea numelui nu le apartine, ea a venit in urm unui contract in strainantate, pe care si-au dorit sa-l onoreze, ultimul lor gand fiind atunci cel de a-si gasi un nume de scena. Era mult mai important pentr ei sa impresioneze prin ceea ce urmau sa prezinte in spectacol.

Asadar, numele a fost ”gasit” astfel, el reprezentand ceea ce numarul lor incerca sa transmita publicului. Cei doi s-au cunoscut la locul de munca. Se stiau de foarte mult timp, dar abia in momentul in care au inceput sa lucreze impreuna au si format un cuplu. Relatia lor a inceput sus pe trapez, asa cum spun ei in gluma. Duo Romance exista pe scena incepand din anul 2014! Din 2011,Adelina si Alex sunt casatoriti si au un baietel. Cel mai fericit moment impreuna ca si Duo Romance a fost cand au obtinut premiul intai la un festival in Spania, premiul publicului si un premiu special! Pentru ei, a fost ca o rasplata pe care toti artistii si-o doresc!

Bianca Badea, copilul-minune al baletului: trupla campioana mondiala
Badea Bianca Andreea este din Bucuresti si este eleva in clasa la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”. Baletul este talentul ei, ii place sa danseze, sa stea toata ziua in sala de studii, de la varsta de 3 ani ii cerea tatalui sa o duca sa fac balet si mergea pe varfuri. La 3 ani si 8 luni a inceput sau ia primele ore de balet.

E de parere ca talentul l-a  mostenit de la tatal ei, el este o fire de artist si totodata cel care ii creeaza totul – costumele, coronitele, ii coase poantele, flexibilii si vine cu idei creative. Familia o sustine in tot ceea ce face, mai ales tatal, el este cel care a avut rabdarea sa-i descopere pasiunile. Bianca studiaza, dar este si autodidacta, exerseaza acasa foarte mult singura. Tatal a incercat sa o duca si la cursuri de canto, a facut o perioada scurta, dar tot baletul este cel care i-a intrat la suflet. Atuurile ei considera ca sunt ambitia, seriozitatea, pasiunea, atentia, iar visul ei este sa joce in cat mai multe spectacole si sa poata studia in scoli renumite. Bianca a castigat Campionatul Mondial trei ani consecutiv, a fost aleasa Best Female Talent, atat la nivel national, cat si international, unde au fost peste 5000 de dansatori, a dansat in Gala Night (cele mai bune 20 de coregrafii din lume) si a primit foarte multe burse in diferite colturi ale lumii.

Ana Cernicova si Amelia Uzun, mama si fata care l-au emotionat pe Florin Calinescu 
La cinci ani, Amelia a cantat pentru prima data pe scena Palatului National din Republica Moldova. La sase ani, a devenit cunoscuta atat in tara, cat si in strainatate. Viseaza sa ajunga ca Beyonce. Talentul l-a mostenit de la ambii parinti. Ei o luau cu ei la petreceri, iar Amelia cerea sa cante singura, cu bandul, in locul parintilor. Amelia este fiica lui Valentin Uzun (el a infiintat Formatia Tharmis in 2007) si a Anei Cernicova (fosta solista a Orchestrei Tharmis).

Parintii sunt divortati de cand Amelia avea trei ani. Fetita este foarte matura pentru varsta ei. Intre timp, ambii parinti si-au refacut viata. Amelia locuieste cu mama ei, dar petrece foarte mult timp si cu tatal. Are o relatie foarte buna cu amandoi. Amelia scrie versuri, povesti si compune melodii. Picteaza si danseaza de la trei ani. Ii plac mult dulciurile, deseori isi ajuta bunicile in bucatarie. Ana Cernicova s-a nascut in Chisinau. La varsta de sapte ani deja incepea sa studieze muzica – lua lectii de pian. La opt ani incepea lectiile de canto, iar la noua ani a castigat primul ei premiu international. Ulterior, Ana a studiat canto clasic la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau. In momentul de fata, Ana este soprana la Teatrul de Opera si Balet din Chisinau.

Emil Rengle, dansatorul pe tocuri
Emil Rengle vine din Oradea. La 7 ani, Emil pasea pentru prima oara intr-o sala de dans. Sora lui era majoreta. El a inceput sa practice dansuri de societate.

Atunci nu isi dadea seama foarte bine care e treaba cu dansul. Abia la 11 ani a intrat in lista activitatilor lui favorite. Atunci a simtit ca s-a indragostit de dans, iar aceasta arta a fost mijlocul perfect pentru a-si exprima caracterul nonconformist. A studiat Arta Coregrafica la UNATC, s-a perfectionat in America alaturi de coregrafa lui Beyonce, Sheryl Murakami, a facut coregrafii pentru nenumarati artisti autohtoni si a calatorit prin toata lumea cu artisti cunoscuti.

Alla – Paula Moldovan danseaza de la 6 ani
a primit butonul auriu din partea Mihaelei Radulescu, iar acum este pregatita sa cucereasca telespectatorii cu o reprezentatie fascinanta. Alla si-a descoperit pasiunea pentru dans pe cand avea doar sase ani. Spune ca a stiut sigur ca asta vrea sa faca si a simtit ca nu se va mai opri.

A inceput sa danseze singura, acasa, iar de la 7 ani mama ei a inscris-o la cursuri de dans modern. De asemenea, canta cu vocea si deseneaza. O face din pura pasiune, insa nu a exploatat aceasta latura artistica. In clasa a noua a fost recrutata de pe holurile liceului de catre coregraful trupei KID A, trupa din care inca mai face parte.

Ripperz Crew –  „Spintecatorii”
“Grupul se numeste Ripperz (Spintecatorii). Se numeste asa pentru ca la inceputul asa zisei cariere a fost o trupa bataioasa, iar la competitiile de breaking erau tot timpul grupul ala care se lupta cu toata lumea. Grupul s-a format in 2006, in Odobesti.

Cu 11 ani in urma, mai exact pe 21 septembrie. Pe atunci erau alti membri – Ciprian, impreuna cu un verisor si un alt prieten bun – au inceput in scara blocului asa numitul break-dance, fiind la moda la vremea respectiva. Intre timp, acesti 2 membri s-au retras din activitate. Ulterior, au inceput sa apara alti membri, Jabba fiind unul dintre elevii nostri in urma cu 5 ani, iar intre timp a devenit membru de baza al trupei. Visul nostru este de a duce numele nostru de grup peste hotare mai mult decat pana acum si sa reprezentam Romania in felul nostru. Suntem una din singurele trupe de Breaking din Romania, care mai activeaza international, dar nu indeajuns de mult pentru a avea notorietatea pe care ne-o dorim”.

Sergiu Hudrea, 30 de premii internationale cu chitara
Sergiu a inceput studiul chitarei la varsta de 7 ani, in Cluj-Napoca, orasul natal. La doar 8 ani s-a expus deja la primele festivaluri de chitara de muzica clasica. Atunci a obtinut si primele premii, precum Premiul Special al Festivalului International “Eduard Pamfil”, premiul 2 la Festivalul de Chitara din Alba Iulia si premiul 3 la Festivalul de Chitara din Cluj. In 2011, la doar 14 ani, Sergiu a fost finalist al celei mai importante competitii de chitara din lume, „Guitar Foundation of America”.

Acestea au fost doar cateva dintre cele peste 50 de premii colectionate in urma competitiilor la care a participat. In prezent, are aproape 30 de premii I obtinute la competitii internationale. A continuat sa se evidentieze pe plan international. Dupa terminarea liceului a fost admis la Ecole Superieure de Musique et Dance din Lille, Franta, unde este in continuare student. A ales aceasta scoala pentru a studia cu unul dintre cei mai renumiti profesori de chitara din Europa, Judicael Perroy. Planurile lui de viitor sunt de a studia mult, de a castiga concursuri, de a concerta pe cele mai mari scene ale lumii si de a deveni un profesor de chitara desavarsit. Vrea sa predea studentilor tainele instrumentului.

Cesima Nechifor, poveste de telenovela
Cesima este pasionata de muzica si de modeling. I-ar placea mult sa fie model. A fost in lotul national de gimnastica, a inceput la varsta de sapte ani cu gimnastica si ar mai fi continuat, la CSM Ploiesti, insa s-a oprit acum doi ani, pentru ca s-a accidentat la un genunchi. Mama spune ca Cesima nu are cum sa se reapuce serios de gimnastica din cauza acestei accidentari, chiar daca acum este OK.

Si mamei Cesimei i-a placut mult sportul in tinerete, a facut gimnastica artistica si handbal, dar nu de performanta. Cesima a mers si la competitii, de unde s-a intors cu premii si medalii de aur si argint. In strainatate, a participat la un concurs de gimnastica ritmica in Bulgaria. Mama ei lucreaza la o florarie din Ploiesti, tatal Cesimei lucreaza pe un vas de croaziera. Mama spune ca este greu, pentru ca sotul sta plecat cateva luni bune pe an, dar este singurul lucru care le permite sa aiba o situatie financiara buna. Cesima are o sora mai mica, in varsta de 12 ani.

Alex Stefanescu: In 2013 canta pe un pod, in Cismigiu
Scrie versuri si le canta acompaniat de chitara. Nu ii place cuvantul “cantautor”, asa ca prefera sa spuna ca este un poet care isi performeaza singur materialul. In afara de prieteni si de familie, il sustin foarte mult oameni necunoscuti, care il aud intamplator la spectacole, dar a fost incurajat si in perioada cand a cantat in Parcul Cismigiu, pe un pod, in 2013. Nu are studii in domeniu, este autodidact.

Primul job pe care l-a avut a fost sa imparta pliante pe strada, pe bani putini. Cele mai importante momente pentru Alex au fost atunci cand a fost admis la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, apoi cand a fost admis la London International School of Performing Arts, dar si cand a reusit sa isi scrie concertul lui solo, la care visase de ani buni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img