vineri, 29 martie, 2024

Finalizare proiect: Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim  ambulatoriu pentru populația județelor Vaslui, Bacău și Neamț

Distribuie:

Publicat:

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European

de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

 

Finalizare proiect: Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim  ambulatoriu pentru populația județelor Vaslui, Bacău și Neamț

 

 

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII în parteneriat cu:

·       SPITALUL MUNICIPAL "DIMITRIE CASTROIAN" HUȘI

·       SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ MOINEȘTI

·       SPITALUL ORAȘENESC "SF. IERARH NICOLAE" BICAZ

·       SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ "ELENA BELDIMAN"

·       SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BACĂU

·       SPITALUL MUNICIPAL "SFÂNTUL IERARH DR.LUCA" ONEȘTI

·       SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PIATRA NEAMȚ

 

în calitate de beneficiar, anunță  finalizarea contractului de finanțare nerambursabilă nr. 3590/10.12.2018, cod SMIS 125390 pentru proiectul „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim  ambulatoriu pentru populația județelor Vaslui, Bacău și Neamț”, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020,  Axa prioritară  8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectiv specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență; Operațiunea: B – Unități de primiri urgențe; Apel proiecte: POR/2018/8/8.1/1/8.2.B/7 regiuni-Nefinalizate-COD APEL 422/8.

 

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investitii în dotări sau lucrări necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel național, regional si local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate publică și îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate.

Prin proiect se urmărește modernizarea si tehnologizarea la nivel European al infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatura uzata fizic și moral, prin achiziția de echipamente noi si eficiente, ce aduc atât o creștere calitativa a serviciilor oferite, cat și o creștere cantitativa a numărului de persoane beneficiari de servicii medicale, îmbunătățind starea de sănătate publica la nivel național, regional si local.

 

Rezultate așteptate:

1. R.1 Un număr crescut de persoane care beneficiază de serviciile medicale desfășurate în unitățile dotate. Prin implementarea proiectului, activitatea medicala desfășurată în unitățile sanitare care beneficiază de noile dotări va fi eficientizata. Aceasta va determina creșterea capacitații unității de tratare a persoanelor și, indirect, la creșterea accesibilizării populației la serviciile medicale.

Acest rezultat se va atinge prin îndeplinirea activității de decontare a contractelor de prestări servicii/furnizare aferente prezentului proiect.

Rezultatul contribuie la îndeplinirea Obiectivului general si Ob. Specific 1 si a indicatorului de realizare 1S35 – Beneficiari de infrastructura medicala construita/ reabilitata/ modernizata/ extinsa/ dotata (pentru servicii medicale comunitare si ambulatorii pentru ambulatorii).

2. R.2. Dotarea ambulatoriilor din cadrul Regiunii de Dezvoltare cu aparatura medicala de specialitate.

Acest rezultat se va atinge prin îndeplinirea activității de decontare a contractelor de prestări servicii/furnizare aferente prezentului proiect.

Rezultatul contribuie la îndeplinirea Obiectivului general si Ob. Specific 2 si a indicatorului de realizare 1S36 – Unități medicale construite/ reabilitate/ modernizate/ extinse/ dotate (pentru servicii medicale comunitare si ambulatorii pentru ambulatorii).

3. R.3. Creșterea numărului de persoane care beneficiază de acces la servicii medicale de tip ambulatoriu, în cadrul Regiunii.

Acest rezultat se va atinge prin îndeplinirea activității de decontare a contractelor de prestări servicii/furnizare aferente prezentului proiect.

Rezultatul contribuie la îndeplinirea Obiectivului general si Ob. Specific 3 si a indicatorului de realizare CO 36 – Populația deservita de servicii medicale îmbunătățite.

Valoarea totală a proiectului este de 49.827.935,24 lei, din care finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională 34.879.554,75 lei.

Valoarea totală a proiectului este de 25,231,582.27 lei, din care finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională 24,726,950.60 lei.

Defalcarea pe parteneri a valorii totale a proiectului:

·       SPITALUL MUNICIPAL "DIMITRIE CASTROIAN" HUȘI  1,332,548.60 lei.

·       SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ MOINEȘTI 7,897,305.64 lei.

·       SPITALUL ORAȘENESC "SF. IERARH NICOLAE" BICAZ 82,184.04 lei.

·       SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ "ELENA BELDIMAN" 1,297,767.60 lei.

·       SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BACĂU 12,926,373.59 lei.

·       SPITALUL MUNICIPAL "SFÂNTUL IERARH DR.LUCA" ONEȘTI 910,367.82 lei.

·       SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PIATRA NEAMȚ 785,034.98 lei.

 

Perioada de implementare a Proiectului este de 86 luni, respectiv între data de 01.01.2014 și data de  30.04.2021.

 

 

 

Date de contact:

Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian”, str. 1 Decembrie, nr. 40, Husi, judet Vaslui,

telefon 0235/481081, e-mail: administrativ@spitalmunicipalhusi.ro

 

 

 

 

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European

de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img