joi, 28 martie, 2024

Finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria – pas important pentru designul pieţei de energie din regiune

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia – Bulgaria se asigură diversificarea surselor şi a rutelor de aprovizionare şi este întărită securitatea energetică, potrivit Agerpres.

"Finalizarea interconectorului Grecia – Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieţei de energie din regiune. Mai mult chiar, o declaraţie publică prin care demonstrăm că împreună oferim un răspuns categoric: că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj. Astfel, ne asigurăm diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare şi, totodată, întărim securitatea energetică, în vederea independenţei energetice", a scris Popescu, sâmbătă, pe Facebook.

El spune că importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector vor reprezenta o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României şi altor state aflate pe diagrama de distribuţie a acestei reţele de gaze accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP).

Ministrul Energiei face parte din delegaţia României care participă la evenimentul de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia – Bulgaria. Împreună cu premierul Nicolae Ciucă au avut întâlniri de lucru cu preşedintele Republicii Bulgare, Rumen Radev, şi cu premierul bulgar interimar, Galab Donev, cu preşedintele Azerbaidjan, Ilham Aliyev, şi cu premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img