News Flash:

FINALUL CAMPANIEI „VACANTA IN SIGURANTA”

8 Septembrie 2014
1490 Vizualizari | 0 Comentarii
In perioada vacantei de vara, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui a derulat Campania de prevenire a victimizarii minorilor intitulata „VACANTA IN SIGURANTA”. Prin activitatile desfasurate, s-a urmarit informarea elevilor privind masurile pe care trebuie sa le cunoasca si sa le adopte pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, ale infractiunilor sau sa nu fie implicati in comiterea de infractiuni.

    Politistii rutieri si cei de prevenire a criminalitatii s-au intalnit in mai multe randuri cu elevii la Tabara „Poiana Caprioarei”, organizata de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Vaslui. In cadrul acestor intalniri, tinerilor le-au fost adresate recomandari menite sa ii faca mai vigilenti, mai responsabili si sa invete din alegerile gresite facute de alti tineri de varsta lor.

    De asemenea, in parteneriat cu Biblioteca judeteana „Nicolae Milescu Spatarul”, au mai fost realizate intalniri cu elevii, in fiecare saptamana a lunii august. Politistii le-au vorbit elevilor despre situatiile periculoase la care pot fi expusi minorii si masurile ce trebuie adoptate de catre acestia pentru a reduce riscul victimizarii. La aceste activitati au participat  copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, aflati in perioada vacantei scolare. Au fost derulate si concursuri, cum ar fi  „Stop violentei in orasul tau” si „Ne jucam, circulatie invatam!”, in cadrul carora copiii au fost recompensati cu diplome, rechizite si dulciuri.

     Politistii s-au intalnit cu elevii si in municipiul Husi, la Asociatia „Congregatia Don Morinello”. In cadrul acestor activitati, la care a participat si un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui, le-au fost prezentate elevilor riscurile unor alegeri nepotrivite in viata.

    Politistii au incercat ca, pe parcursul acestei vacantei scolare, sa fie in continuare alaturi de minori, adresandu-le sfaturi pentru ca acestia sa nu se regaseasca nici in ipostaza de autor si nici in cea de victima a vreunei infractiuni.

husi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028115 (s)