News Flash:

Finantele fac astazi anuntul care va modifica preturile din 2015

20 Octombrie 2014
1671 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit legislatiei in vigoare, Ministerul de Finante este obligat ca pana luni, 20 octombrie, sa publice pe site-ul propriu cursul de schimb la care se vor calcula accizele in 2015. Nivelul accizelor influenteaza direct pretul combustibililor, iar anul trecut guvernantii au decis sa foloseasca un artificiu de calcul prin care sa obtina o acciza mult mai mare decat cea care decurgea normal din lege.

In mod normal, acest curs ar trebui sa fie de 4,5018 lei/euro, mult mai mic decat cel folosit in 2014, de 4,7380 lei/euro, scrie Capital.ro.

In ciuda prevederilor legale, oficialii nu au confirmat, pana in prezent, ca vor utiliza acest curs si au lasat de inteles ca vor modifica, din nou, formula de calcul.

"Desi conform modificarilor aduse de HG 77/2014, Ministerul Finantelor Publice este obligat sa comunice pe site-ul sau modul de determinare a valorii in lei a accizelor si a impozitului la titeiului din productia interna cel tarziu pana luni, 20 octombrie, asteptarea este ca nici aceasta prevedere sa nu fie respectata, mai ales ca valoarea in lei este aplicabila dupa 1 ianuarie 2015, aspect care face greu de dovedit orice prejudiciu, in cazul in care cineva s-ar gandi la eventualitatea atragerii raspunderii autoritatilor", explica Andreea Steinhart, partener taxe, Contexpert.

In ciuda prevderilor clare din legislatie, oficialii ministerului ezita. „Pentru acciza avem un grup de lucru care analizeaza multiple posibilitati. Ultima data erau cel putin trei (modalitati de calcul a accizei - n.r.). Consideram posibilitatea sa ramanem la euro sau sa transformam in lei. Vrem sa fie o modalitate justa, ne uitam foarte atent si cati bani aduce la buget, dar si care este impactul asupra celor care platesc aceasta acciza", a afirmat Ioana Petrescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035828 (s)