News Flash:

Firme din Spania, Portugalia, Marea Britanie sau Olanda angajeaza romani. Ce salarii ofera

7 Februarie 2019
929 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 Bani euro

Angajatorii din Spatiul Economic European (SEE) ofera, prin intermediul retelei Eures Romania, 974 de locuri de munca, cele mai multe in Spania, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Conform datelor centralizate, din totalul posturilor vacante, 204 sunt disponibile in Spania (200 pentru agricultori, patru pentru tehnician - turbine eoliene), iar 200 de locuri de munca sunt pentru Portugalia si vizeaza muncitori necalificati in agricultura.

Angajatii in agricultura din Spania vor fi platiti 38 euro net/zi, in timp ce cei din Portugalia vor primi un salariu lunar cuprins intre 650 euro brut/luna (fara ore suplimentare) si 1.100 euo brut/luna (cu ore suplimentare).

Alte 160 de locuri de munca sunt oferite in Marea Britanie (100 pentru lucrator agricultura, 50 pentru ingrijitor persoane la domiciliu si zece pentru infirmier), iar 141 locuri de munca sunt disponibile in Olanda (85 pentru lucrator in sere, 25 - lucrator in fabrica de alimente, 20 - lucrator sezonier la flori, 10 - muncitor in gradinarit si unul pentru asistent manager).

Ingrijitorii de persoane la domiciliu din Marea Britanie vor fi platiti cu 10 lire brut pe ora, agricultorii, cu 6-8 lire brut pe ora, in functie de varsta angajatului, iar infirmierii vor primi 8,2 lire brut pe ora.

Angajatorii din Olanda ii platesc pe romani cu 9,82 euro brut/ora, salariu oferit persoanelor cu varsta peste 21 ani si care se plateste saptamanal.

In Germania sunt disponibile 71 de locuri de munca, pentru diferite specializari in constructii, macelari, bucatari sau soferi de autobuz. Salariile oferite variaza intre 10 si 12 euro brut pe ora.

Alte joburi sunt disponibile in Irlanda (transator carne – 9,80 euro brut/ora), Danemarca (lucratori in agricultura – 700 de euro brut pe luna), Norvegia, Finlanda sau Ungaria.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul Eures ii poate indruma, precizeaza ANOFM.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0929 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032204 (s)