joi, 28 martie, 2024

Firmele nu le pot impune salariatilor sa se vaccineze (Avocatul Poporului)

Distribuie:

Publicat:

Avocatul Poporului, Renate Weber, afirmă că niciun angajat nu poate fi condiţionat de angajator să se vaccineze împotriva COVID-19. Ea susţine că ideea unui angajator de a le cere angajaţilor să se imunizeze sau să prezinte periodic teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 este „dincolo de lege”.

„Aceasta este o cerinţă care nu-şi găseşte sub nicio formă suport în legislaţia noastră actuală. Câtă vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazată pe consimţământul persoanei, a impune astfel de condiţii este categoric, categoric nu că excesiv, este dincolo de lege. Acum, întrebarea e câţi dintre cei care sunt în astfel de situaţii vor avea curajul să-şi dea angajatorii în judecată, pentru că dacă este un angajator privat, nici nu există altă soluţie”, a declarat Renate Weber duminică seară, la Antena 3.

Ea a dat ca exemplul instituţia Avocatului Poporului, unde personalul nu a fost obligat să se vaccineze, singurii care s-au imunizat fiind cei care au dorit.

Weber a afirmat de asemenea că instituţia pe care că o reprezintă a primit un număr mare de petiţii din partea unor oameni care s-au plâns că, după o perioadă de izolare din cauza COVID-19, au fost obligaţi de angajator să prezinte un test negativ pentru SARS-CoV-2, făcut pe banii angajaţilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img