vineri, 29 martie, 2024

Fiscul a anuntat controale drastice in toata Romania

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Bogdan-Nicolae Stan, a anuntat, miercuri, in cadrul unei intalniri de lucru cu reprezentantii companiilor producatoare de tigarete din Romania, ca in perioada imediat urmatoare vor fi dispuse actiuni specifice de verificare si control la nivel national in vederea reducerii nivelului de contrabanda cu tigarete.

Potrivit unui comunicat al ANAF, presedintele institutiei s-a intalnit cu reprezentantii companiilor producatoare de tigarete din Romania, principala tema a dezbaterii fiind aplicarea prevederilor Legii nr. 201/2016, privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe.

‘In acest sens, presedintele ANAF a mentionat ca administratia fiscala si vamala, prin structurile de la nivel central, regional si local, va dispune actiuni specifice de informare si indrumare a cetatenilor si mediului de afaceri referitoare la necesitatea respectarii obligatiei de comercializare a tigaretelor si produselor din tutun care sunt produse in conformitate cu noile reglementari legale ce urmeaza sa intre in vigoare incepand cu data de 20.05.2017. In acelasi context, in perioada imediat urmatoare, vor fi dispuse actiuni specifice de verificare si control la nivel national, organizate de Directia Generala a Vamilor, cu sprijinul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, cu scopul de reducere a nivelului de contrabanda cu tigarete’, se spune in comunicat.

De asemenea, in continuarea actiunilor derulate de autoritatea vamala in cadrul operatiunilor SCUT 1 si SCUT 2, vor fi intensificate controalele vamale atat in birourile vamale aflate la frontiera comunitara, cat si in punctele de trecere a frontierei non comunitare. Totodata, vor fi efectuate actiuni punctuale de control in piete, targuri, oboare, la sediile operatorilor economici, cat si in locatiile unde exista date si informatii privind traficul ilicit cu produse din tutun prelucrat.

Intalnirea de miercuri face parte din masurile de imbunatatire a colaborarii dintre administratia fiscala si contribuabili, prevazute in Planul de masuri privind eficientizarea activitatii ANAF, agreat de Guvern, se mai spune in comunicat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img