vineri, 29 martie, 2024

Florin Citu, anunt de ULTIMA ORA despre cresterea salariului minim in Romania

Distribuie:

Publicat:

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi că decizia privind o eventuală creştere a salariului minim poate fi luată doar în urma unei discuţii cu antreprenorii şi sindicatele, remarcând totodată că în ultimii ani, în România, a existat o "dinamică mai mare" a creşterii, conform Agerpres.

"În ceea ce priveşte salariul minim, aici trebuie să avem discuţii, atât cu cei care plătesc salariul minim, cu antreprenorii, deci, cu patronatele, dar şi, bineînţeles, cu sindicatele. Este o discuţie tripartită şi vom vedea care este evoluţia salariului minim. În ceea ce priveşte evoluţia în ultimii ani, România a avut o dinamică mai mare a salariului minim, a creşterii salariului minim în ultimii ani, vom vedea ce se va întâmpla. Ştiţi foarte bine că această decizie se va lua după o discuţie tripartită, nu putem să o luăm după ce spune o persoană sau alta", a precizat el.

Premierul a subliniat că în acest an nu vor exista modificări ale Codului fiscal.

"Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal şi va rămâne aşa. Codul fiscal, eu am promis, din momentul în care am preluat portofoliul la Finanţe, anul trecut am promis şi anul acesta că nu vom modifica Codul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom trece taxe noi. Aşa va rămâne şi anul acesta", a adăugat prim-ministrul.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, pe 23 aprilie, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, că în România pensiile şi salariul minim sunt foarte mici şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img