vineri, 29 martie, 2024

Florin Citu anunta o COMISIE DE ANCHETA pentru executia si rectificarile bugetare

Distribuie:

Publicat:

Senatorul liberal Florin Cîțu va solicita Biroului Permanent, conform unei postări pe Facebook, constituirea unei comisii de anchetă unde să fie prezentate în detaliu datele execuției bugetare și analizate rectificările bugetare din 2017 și 2018, potrivit mediafax.

 

„Falsificarea datelor oficiale a fost posibilă în Grecia. Se întamplă și în România. Credeți că Dragnea, Vâlcov, Tedorovici, Tariceanu, Badalau, Chițoiu sunt mai cinstiti?

PSD+ALDE trebuie sa permita accesul la toate datele execuției bugetare.

Nu este vorba de datele centralizate pe care le prezintă publicului. Este vorba de prezentarea surselor care stau la baza acestor cifre.

La Senat voi cere in Biroul Permanent constituirea unei comisii de anchetă unde să fie prezentate în detaliu datele execuției bugetare și analizate rectificarile bugetare din 2017 si 2018”, postează senatorul.

Cîțu a postat și două link-uri către articole de presă care vorbesc despre modul în care Grecia a falsificat datele economice prezentate oficialilor europeni.

Ministerul Finanțelor a anunțat la începutul săptămânii execuția bugetului general consolidat, pe baza datelor operative de execuție, pe anul 2018, care s-a încheiat cu un deficit de 27,3 miliarde de lei, respectiv 2,88% din PIB, sub ținta anuală stabilită de 2,97% din PIB. Veniturile bugetului general consolidat au fost în sumă de 295,1 miliarde lei, reprezentând 31,1% din PIB, comparativ cu 29,4% din PIB în 2017. În schimb, cheltuielile bugetului general consolidat au fost în sumă de 322,4 miliarde lei, cu 16,8% mai mari față de anul precedent.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img