vineri, 29 martie, 2024

Florin Citu, veste pentru romanii care au conturile blocate: ‘Ridicarea propririi de catre ANAF se va face electronic, in mai putin de o ora’

Distribuie:

Publicat:

Florin Cîțu a declarat, marți, că ridicarea proprii pe conturi de către ANAF, va fi efectuată electronic, în mai puțin de o oră de la plata datoriilor contribuabilului. El a mai precizat că Guvernul a decis prelungirea termenului de depunere a decalrației unice de venit la 25 mai 2020, anunță MEDIAFAX.

" O modificare pe care am propus-o astăzi a fost la Codul de Procedură Fiscală în vedera simplificării procedurilor de administrare a creanțelor fiscale, s-a făcut reglementarea instituirii și ridicării popririi în mod electronic, astfel încît poprirea să fie ridicată la îndestularea sumei poprite iar debitorului să-i fie eliberate conturile cât mai repede", a declarat ministrul Finanțelor Florin Cîțu, luni, la finaluil ședinței de Guvern.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a mai precizat că scopul acestui sistem este de a efectua ridicarea propririlor, electronic, în maxim o oră, după plata datoriilor.

De asemenea, ministrul Finanțelor a precizat că termenul până la care persoanele fizice pot depune declarații unice la ANAF, este 25 mai 2020 în loc de 15 martie 2020.

"Prorogăm termenul până la care contribuabilii persoane fizice trebuie să-și îndeplinească obligațiile declarative și de plată a impozitului pe venit și ale contribuțiilor sociale, a formularului declarație unică, privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice, formularul 230. Este vorba de prorogarea termenului de la 15 martie 2020, până la 25 mai 2020. Acesta a fost o cerință pe care am avut-o de la mai multe ONG-uri, pentru a ne asigura că toată lumea va depune formularele la timp", a mai spus Cîțu.

De asemenea Florin Cîțu a anunțat că noul termen pentrud depunerea intenției de restructurare este în perioada 1 februarie-31 martie 2020.

"O altă modifcare a fost la Ordonanța Guvernului 6/2019 și aici am stabilit un nou termen pentru depunerea intenției de restructurare, respectiv în perioada 1 februarie-31 martie 2020. Am avut o prorogare a termenului de depunere a cererii de restrucutrare respectiv de la 8 februarie, la 31 iulie 2020 și am eliminat plafonul de un milion de lei, astfel încât această măsură de restructurare să poată beneficia toată lumea, toți cei care aveau restanțe la 31 decembrie 2018, mai mici de un milion de lei și care n-au fost stinse până la această dată", a mai adăugat ministrul Finanțelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img