News Flash:

Florin Ciurariu:” Sindromul Stockholm la Vaslui”

22 Septembrie 2014
1264 Vizualizari | 0 Comentarii
In situatiile de luari de ostatici se manifesta uneori o reactie de simpatie a celui abuzat si terorizat fata de calaul sau, fata de cel care il tine captiv. Victima crede ca, doar pentru ca este tinuta in viata, agresorul are un atasament fata de ea. In mod similar a ajuns PSD sa se comporte politic in Vaslui, dupa ce ani de zile a tinut sub un stres maxim comunitati intregi din judetul nostru: ca un agresor care isi amageste victima.

Beneficiind de deja celebra ordonanta a „traseistilor” (OUG 55/2014), conducerea PSD a inceput sa momeasca primari si alesi locali, dupa ce ani de-a randul le-a refuzat finantarea pentru proiecte importante. Targul pe care PSD il propune acestor alesi este, exact ca in cazul victimelor teroristilor, sa le dea in schimb o mangaiere pe crestet, dupa ce atatia ani si-a batut joc de aceste administratii locale.

Sau sa fie mai pe intelesul adeptilor PSD, alesii locali traseisti sunt in postura unor personaje ale stirilor de la ora 5, care dupa unele negocieri, ajung sa se marite cu propriul violator.

Vedem ca metoda are in unele cazuri efecte si primari care s-au luptat cu masinaria PSD de batjocorire a comunitatilor, o imbratiseaza acum si fraternizeaza pentru simple promisiuni goale. Cu atat mai mult cu cat nimeni nu se asteapta in mod serios ca, dupa cele 45 de zile in care este permis “traseismul”, PSD sa-si mai onoreze partea de intelegere din santaj. Cu alte cuvinte victimele, in acest caz primarii si comunitatile, vor ramane captive si vor suferi in continuare, fara aproape nici o diferenta fata de inainte.

Mai interesant este ce fac si ceilalti captivi si ostateci ai sistemului de constrangeri al PSD: proprii primari social-democrati si ai partenerilor de guvernare. Dupa ce li s-a spus incontinuu doi ani de zile de la Bucuresti ca abia sunt bani si sa li se duca gandul de la finantari pentru ca, deh, e criza, acum, in prag de campanie, ei vad ca loialitatea le este tradata, iar altora abia veniti la masa puterii li se promit marea si sarea. Probabil un schimb de experienta si impresii intre victimele PSD le-ar deschide multora ochii.

Sistemul aberant construit si promovat de PSD de ani zile in judetul Vaslui a fost dus la rang de politica nationala de guvernul Ponta. Este un sistem care nu tine cont deloc de vointa politica exprimata in alegeri, ci cauta tocmai sa impuna agresiv anumite optiuni de vot. Sensul alegerilor locale, echilibrul de forte politice – absolut firesc intr-o democratie – este complet distrus. Presiunea financiara de la bugetul judetean si national este folosita ca un buldozer care niveleaza orice initiative locale si orice incercari de opozitie. Comunitatile nu se pot dezvolta si asteapta mila iluzorie a falsului protector politic, PSD.

Actiunile deschise in instanta de PNL si PDL, alaturi de presedintele Klaus Iohannis, inclusiv cea penala impotriva vice-premierului Dragnea si cea la Curtea Constitutionala, vor avea probabil succes si Ordonanta fraudei si traseismului va fi stopata. La fel de probabil, o parte din primari vor suferi consecinte. Insa lupta trebuie dusa mai departe pentru ca avem de a face cu o masinarie de strivit democratia si alegerile libere pusa la punct de PSD si care functioneaza de prea mult timp in judetul Vaslui.

adeptilor psd propriul violator
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1046 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031154 (s)