News Flash:

Florin Iordache ii DA LECTII lui Tudorel Toader: Modificarile din OUG 7 trebuie facute in Guvern

27 Februarie 2019
678 Vizualizari | 0 Comentarii
media 151119248488162900

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, marți, că Guvernul este cel care ar trebui să modifice OUG pe legile justiției, motivând că se impune urgența prin faptul că urmează să fie vacantate mai multe funcții de conducere la Parchetul General, conform Mediafax.

"Cred că acele modificări trebuie făcute în Guvern. Vreau să le readuc aminte celor cărora le joacă feste memoria că majoritatea actelor normative au fost modificate în Parlament,dar ținând cont de urgență, ținând cont că anumite prevederi se aplică imediat și discutăm de cariera magistraților sau discutăm de o anumită procedură, cred că până să devină lege de adoptare durează foarte mult. Acele nemulțumiri legate de articolul care vizează separarea carierelor. Înțeleg că această modificare a creat cea mai mare supărare sau neliniște în sistem, iar acest articol trebuie modificat prin OUG, pentru că în perioada următoare o serie de funcții de conducere la nivelul Parchetului General vor fi vacantate, mă refer la procurorul general, procurorii adjuncți sau șefi de secții și dacă nu se modifică ordonanța printr-o altă ordonanță, articolul 54 practic la declanșarea procedurilor respective ar putea candida ipotetic și un judecător", a afirmat Florin Iordache, marți la Parlament, întrebat dacă ordonanța de urgență ar trebui modificată de Parlament sau Guvern.

Reacția lui Iordache vine după ce ministrul Justiției Tudorel Toader a spus că PSD este partid majoritar, iar social-democrații nu au decât să inițieze în Parlament proceduri de modificare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 34 queries | Mysql time :0.074920 (s)