News Flash:

Florin Iordache, reactie dupa criticile vicepresedintelui Comisiei Europene: Cred ca a fost dezinformare. Daca se va da o Ordonanta, se va da pentru normalitate

23 Ianuarie 2019
444 Vizualizari | 0 Comentarii
media 153787788591987000 1

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marți pentru Mediafax, că vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a fost dezinformat în privința OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite, anunțată de Tudorel Toader.

„Cred că a fost dezinformare. Cred că din partea agențiilor de presă sau a celor care au prezentat trunchiat. Nu poate nimeni să dea un act normativ împotriva statului de drept. Dacă se va da o Ordonanță, se va da pentru normalitate, nu împotriva statului de drept. Va fi pentru punerea în concordanță a legislației cu niște decizii ale Curții”, a declarat Florin Iordache.

Acesta a adăugat că dacă va exista o astfel de ordonanță de urgență, actul normativ va fi în conformitate cu deciziile CCR.

„România este un stat de drept. Dacă se va da o ordonanță, probabil că domnul Toader știe cum va arăta, dar acea ordonanță va fi în concordanță cu deciziile Curții (Constituționale - n.r), nu este împotriva statului de drept”, a completat Iordache.

Reacția social-democratul vine ca urmare a unui comentariu pe Twitter al vicepreședintelui CE Jyrki Katainen, în care a spus că este o știre incredibilă cea despre ordonanţa de urgenţă privind contestaţia în anulare, menţionând că românii merită un stat de drept.

Oficialul european a distribuit în postarea sa o știre a publicației Associated Press despre situația din România.

Tudorel Toader a anunțat, duminică, că ministerul Justiției a pregătit o ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Acesta a mai spus că cel mai probabil varianta OUG va fi aleasă și în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI, dar în acest caz așteaptă motivarea Curții Constituționale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1453 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024025 (s)