joi, 25 aprilie, 2024

Florin Piersic a spus ce face ca să rămână lucid la o vârstă înaintată

Distribuie:

Publicat:

Florin Piersic este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la noi din țară. Maestrul teatrului românesc se apropie cu pași repezi de 90 de ani, dar este în putere și are mare chef de viață. Vedeta a recunoscut acum ce face pentru a se menține mereu tânăr și lucid.

Florin Piersic, secretul pentru o minte ageră

Florin Piersic este unul dintre reprezentații de seamă ai teatrului românesc. Ajuns la 86 de ani, încă profesează cu mare poftă și nu poate renunța la marea sa iubire: scena. Mulți se întreabă, însă, cum face față.

 

Pentru a avea o minte ageră la 86 de ani, Florin Piersic a dezvăluit că recită mereu poezii sau chiar unele părți din rolurile pe care le-a avut. Pentru a avea o minte ageră, nu ascultă radio și muzică în mașină, ci preferă să repete. Cunoaște acest truc de la Radu Beligan, care i-a sugerat să își antreneze mereu mintea cu lucrurile pe care le iubește.

“Nu fac nimica. Eu cred că toată chestia asta este din gene, de la părinți. Aşa a fost mama mea, tatăl meu, am moștenit probabil de la ei, ceva. Arăt ca un om oarecare. Sigur că m-am schimbat.

Spun monoloage. Beligan mi-a spus că asta este o gimnastică a minţii. Eu am căutat mereu poezii pe care nu le-a auzit nimeni şi ele m-au tot îmbogățit şi eu nu vreau să le pierd”, a dezvăluit actorul.

Florin Piersic iubește viața

Actorul Florin Piersic a fost mereu apreciat pentru talentul său, dar mai ales pentru felul în care arată. Deși are 86 de ani, demonstrează că vârsta este doar o cifră și poți fi tânăr oricând. Mulți și-ar dori să știe ce secret are pentru asemenea reușite, dar el spune că nu face nimic special.

Maestru a explicat că nu poate fi tratat ca un produs cu dată de expirare, pentru că, înainte de toate, este om. Nu a fost niciodată adeptul dietelor, nu a ținut cont de ce mănâncă, dar faptul că a fost mereu activ și a iubit viața cum a știut el mai bine l-au ajutat să se mențină. A trăit din plin fiecare moment și s-a bucurat de tot ce i-a oferit viața.

„Am mai spus asta: sportul meu preferat este viaţa! Şi mă antrenez în fiecare zi, ca dovadă că am ajuns la optzeci şi trei de ani şi continui să trăiesc, să încerc să mai conjug verbe la viitor […]. Mi-a plăcut şi-mi place viaţa în mişcare, colorată, originală, neaşteptată, puternică. Dar fără excese. Recunosc, am făcut de multe ori mai multe lucruri deodată şi n-am trăit niciodată cu încetinitorul! Mor de râs când mulţi îmi spun că m-am păstrat mereu tânăr, de parcă aş fi un produs la conservă, cu termen de expirare”, a spus Piersic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img