joi, 18 aprilie, 2024

Florin Segarceanu e optimist inainte meciului cu Cehia – Calculul hartiei spune ca stam bine, va fi o intalnire echilibrata

Distribuie:

Publicat:

Căpitanul nejucător al echipei de FedCup a României, Florin Segărceanu, consideră că întâlnirea cu Cehia va fi una echilibrată, diferenţa urmând a fi făcută de suprafaţa de joc, dar şi de faptul că întâlnirea va avea loc la Ostrava.

"Am văzut echipa Cehiei şi Kvitova nu face parte din lot. Sigur este puţin mai uşor, probabil ea este cea mai în formă jucătoare, cu un turneu câştigat şi o finală de Grand Slam. Pentru noi miniunea rămâne aceeaşi, pentru că pentru a câştiga acest meci trebuia să o învingem pe Kvitova sau pe oricine altcineva. Avem nevoie de trei puncte, cum le facem, nu ştim. Calculul hârtiei arată că din punct de vedere al clasamentului stăm bine, Simona este numărul 3, Pliskova, 5, Mihaela este 28 şi Krejcikova este 30 şi ceva, deci din punctul ăsta de vedere partida este echilibrată. Mai contează că jucăm în deplasare şi contează foarte mult publicul şi acesta va fi un atu de partea lor. Într-o astfel de întâlnire contează întotdeauna locul unde joci şi suprafaţa. Acest lucru va fi pentru noi un moment în care să vedem cum ne adaptăm. Uneori e mai bine că pleci cu şansa a doua, nu ai atâta presiune pe tine. Uneori e mai bine că joci în deplasare. Poate pentru ele va fi mai stresant, sper ca totul să iasă bine”, a declarat Segărceanu, la Aeroportul Henri Coandă.

Tehnicianul afirmă că se bucură de succesul cuplului Begu-Niculescu în Thailanda, acum având mai multe variante pentru partida de dublu: “Mă bucur foarte mult de acest rezultat şi de faptul că avem mai multe variante pentru dublu. Nu doar Monica-Irina, Mihaela e foarte bună jucătoare de dublu, stăm bine din acest punct de vedere. Sunt norocos pentru că am un lot foarte bun, mă bucur că toate fetele sunt bine. Avem mai multe variante de dublu, chiar şi de simplu. E greu de spus care ar fi atuul nostru, poate în acest moment e faptul că suntem o echipă unită, omogenă. Fetele se înţeleg foarte bine, mă bucur şi de varianta asta de dublu, ceea ce înseamnă foarte mult pentru echipă”.

Antrenorul echipei României de FedCup, Alina Tecşor, a declarat că suspansul în ceea ce priveşte componenţa echipei de dublu va ţine până vineri.

“E un tur greu, în care cred că ne ducem cu şansele noastre, cu o echipă în formă, cu o echipă sănătoasă şi acest lucru este cel mai important. Fiecare an, fiecare întâlnire, ne aduce mai multă experienţă şi cred că ne aduce un plus de valoare. În Cupa Federaţiei numărul WTA este relativ, Cehia este o echipă puternică. E adevărat că e un câştig pentru noi că nu vine Kvitova, dar asta nu însemană că scade valoarea lor. Noi nu vrem să le subestimăm şi să luăm ca atare întâlnirea. Cred că Begu şi Niculescu vor veni cu un moral foarte bun că au câştigat, au demonstrat cât de bine poate să joace. Nu cred însă că e nimic clar în privinţa echipei. O să vă lăsăm în suspans până vineri.  O să încercăm să nu ne gândim foarte mult la publicul lor, vom încerca să ne adaptăm cu suprafaţa şi dacă fetele o vor face repede, va fi foarte bine”, a spus Tecşor.

Întâlnirea Cehia – România este programată în 9 şi 10 februarie, la Ostrava, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img