sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Floyd Mayweather, anuntul exploziv al anului

Distribuie:

Publicat:

Floyd Mayweather nu a glumit când a spus ca va lupta din nou, desi s-a retras de trei ori din activitate. Americanul a semnat un contract cu promotia japoneza RIZIN, pentru a lupta cu Tenshin Nasukawa, superstarul japonez din kickbox si MMA.

Meciul va avea loc în Japonia, pe "Superarena" din Saitama, chiar pe 31 decembrie.

Pugilistul ajuns la 41 de ani e fost campion mondial la 5 categorii de greutate si nu a mai luptat vreodata pe regulament de arte martiale mixte sau kickbox, însa nu a dezvaluit înca pe ce reguli va avea loc disputa. Cu toate acestea, este de asteptat ca lupta sa nu fie totusi pe regulament de arte martiale mixte, desi Mayweather nu a exclus aceasta posibilitate:
"Pot sa concurez pe regulament de lupte, putin, si pot sa o fac pe reguli de box mult mai mult. Vom vedea. Pot sa fac orice, daca îmi fixez mintea sa o faca. Despre categorie si regulament, vom mai discuta. Oferim oamenilor ceva ce nu au mai vazut" , a spus Mayweather.

"Chiar si eu sunt putin surprins. Nimeni nu l-a învins pe adversarul meu în trecut si as vrea sa fiu eu cel care face istorie. Pumnul meu poate schimba istoria. Nu vreau neaparat anumite reguli, cu sau fara lovituri de picior. Adversarul meu pare mai înalt decât este, dar cred ca îl pot lovi", a spus Nasukawa.

Ultimul meci al lui Mayweather a fost în august 2017, când l-a învins prin knock out tehnic în runda a zecea pe starul din artele martiale mixte, Conor McGregor, confruntare disputata pe regulament de box. Astfel, Mayweather a ajuns la 50 de victorii din tot atâtea meciuri în boxul profesionist.
Adversarul lui Mayweather, considerat cel mai talentat luptator din istoria Japoniei

Adversarul sau din 31 decembrie, Tenshin Nasukawa, are doar 20 de ani, însa este deja considerat cel mai talentat kickboxer din Japonia, având 27 de victorii, dintre care 21 obtinute prin knock out si nicio înfrângere.

Pe regulament de MMA, el are 4 victorii din tot atâtea meciuri. Specialistii îl considera un adevarat fenomen si cel mai talentat luptator pe care l-a avut vreodata Japonia în istoria sa, indiferent ca e vorba despre kickbox sau artele martiale mixte.

Campion RIZIN KICK la categoria pana, el a început sa-si faca un nume atunci când a reusit victorii de rasunet împotriva unor nume mari precum Amnat Ruenroeng si Wanchalong PK Saenchai. În ultimul meci, l-a învins la puncte pe conationalul sau, Kyoji Horiguchi, în cel mai mare meci pe care arena din Saitama l-a gazduit, potrivit presei de specialitate.

Mayweather, desi a ajuns la 41 de ani, a continuat sa se antreneze cu regularitate, cu toate ca a anuntat de trei ori ca se retrage. În cele din urma, a revenit în ring de fiecare data. Ideea revenirii dupa retragere i-a mai venit lui Mayweather si în septembrie, când a anuntat ca va lupta din nou cu Manny Pacquiao, mai ales dupa ce cei doi s-au întâlnit fata in fata la un festival de muzica din Japonia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img