vineri, 29 martie, 2024

FMI lauda Grecia – A ajuns una dintre cele mai perfomante economii din zona euro

Distribuie:

Publicat:

Grecia a intrat într-o perioadă de creștere economică care o plasează printre ţările cu cele mai bune rezultate economice din zona euro, a arătat miercuri un raport al FMI despre economia Greciei, preluat de BBC, potrivit mediafax.

Un oficial al fondului a spus că există un mare număr de dezvoltări pozitive, dar că, în același timp, economia rămâne vulnerabilă și că are nevoie de reforme, dar și de o reducere a șomajului.

Grecia a fost economia din zona euro cel mai greu lovită de criza economică din 2009.

Țara a primit credite de la FMI, dar și de la Uniunea Europeană, cu totul peste 250 de miliarde de euro. Bani au venit cu o serie de condiții, printre care reducerea creditelor guvernamentale nesustenabile, reformarea economiei, schimbări în legislația muncii sau privatizări.

Chiar dacă au existat neînţelegeri politice, FMI şi Uniunea Europeană au admis totuşi că Grecia a facut progrese economice, iar creșterea economică s-a făcut din nou simțită, din 2013. Anul trecut, Grecia a reuşit să crească economia ţării cu puţin mai mult de 2%, pentru prima dată în ultimul deceniu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img