vineri, 29 martie, 2024

FMI: ‘Ne aşteptăm ca unele ţări să se confrunte cu o recesiune’

Distribuie:

Publicat:

Riscurile în jos continuă să domine perspectivele economice mondiale iar unele ţări ar urma să intre în recesiune în 2023, dar este mult prea devreme să spunem dacă va avea loc o recesiune globală extinsă, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Fondului Monetar Internaţional, Gerry Rice, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Gerry Rice le-a spus jurnaliştilor că cele mai recente date statistice arată spre o nouă încetinire a activităţii economice în trimestrul al treilea, având în vedere inflaţia ridicată, problemele de-a lungul lanţurilor de aprovizionare şi înăsprirea condiţiilor de pe piaţa financiară, dar nu a oferit detalii cu privire la o nouă revizuire a perspectivelor economiei mondiale în următorul raport ce va fi publicat de Fondul Monetar Internaţional.

În luna iulie, FMI şi-a revizuit, în jos, estimările privind avansul economiei mondiale, până la 3,2% în 2022, şi la 2,9% în 2023. Instituţia financiară va da publicităţii luna viitoare un nou raport WEO.

"În mod clar, ceea ce am caracterizat ca o încetinire a economiei mondiale s-a intensificat în ultimele luni şi săptămâni", a spus Gerry Rice, la o conferinţă de presă virtuală.

Potrivit lui Rice, continuarea restricţiilor din cauza COVID-19 şi problemele din sectorul imobiliar afectează activitatea economică în China, în timp ce aprecierea dolarului are implicaţii pentru multe ţări.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img