News Flash:

Forbes: Firma de investiţii deținută de Bill Gates pariază pe revenirea turismului de business

10 Septembrie 2021
255 Vizualizari | 0 Comentarii
media 161466845096911600

Firma de investiţii a lui Bill Gates pariază pe revenirea turismului de business şi cumpără o participaţie majoritară la operatorul hotelier Four Seasons, în valoare de 2,2 mld. dolari.

Bill Gates va cumpăra un pachet majoritar în cadrul lanţului canadian de hoteluri de lux Four Seasons pentru 2,21 miliarde de dolari, potrivit Forbes, citat de ZF.

Cascade Investment LLC, care gestionează uriaşa avere a cofondatorului Microsoft, va cumpăra participaţia deţinută anterior de prinţul saudit Alwaleed bin Talal.

Acordul, realizat în cash, va urca deţinerea lui Gates de la 47,5% la 71,25%, ducând valoarea companiei la 10 miliarde de dolari. Înţelegerea se va finaliza în ianuarie 2022.

Mutarea reprezintă un pariu conform căruia marile oraşe din America de Nord se vor bucura de o revenire a călătoriilor în scop de afaceri de tip high-end, care au suferit din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Conform Forbes, hotelurile de lux – precum Four Seasons – pierd bani în condiţiile în care nu operează la o rată ridicată de ocupare a camerelor.

Cu o avere netă de 152 de miliarde de dolari, Bill Gates deţine în prezent locul patru în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Cartofii folosiţi de McDonald’s în SUA sunt crescuţi pe terenurile agricole ale lui Bill Gates. Plantaţiile sunt atât de mari încât pot fi văzute din spaţiu, informează Mediafax.ro.

Pe lângă investiţia în Four Seasons, Cascade este cel mai mare proprietar privat de teren agricol din Statele Unite. Totodată, firma de investiţii a lui Gates deţine participaţii la reţeaua de vânzări de automobile AutoNation, producătorul de echipamente agricole John Deere şi alte acţiuni.

În prezent, Bill Gates face parte dintr-un consorţiu – în cadrul căruia este prezent şi investitorul George Soroş – care va cumpăra un dezvoltator britanic de tehnologie de testare, grup pe care plănuiesc să îl transforme într-o întreprindere socială ce ar diagnostica rapid şi ieftin bolile tropicale din ţările cu venituri mici.

Astfel, grupul condus de fondul Soroş Economic Development va investi circa 40 de milioane de euro în Malogic, un producător englez de teste cu flux lateral, incluzând aici şi testele folosite pentru depistarea coronavirusului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1074 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037320 (s)