vineri, 29 martie, 2024

Ford lanseaza cea mai mare retea de statii de incarcare pentru masini electrice

Distribuie:

Publicat:

Ford se va alia cu Volkswagen AG şi Amazon pentru a oferi proprietarilor de maşini electrice cea mai mare reţea de staţii de încărcare din America de Nord, transmit CNN şi Reuters.

Deşi în prezent Ford nu comercializează vehicule electrice, a făcut echipă cu Volkswagen AG şi Amazon pentru a oferi viitorilor săi clienţi o gamă largă de opţiuni pentru încărcare, de la autostrăzi la locuinţe.

Noul FordPass Charging Network va permite utilizatorilor să fie direcţionaţi către una dintre staţiile de încărcare folosind o aplicaţie sau ecranul tactil al vehiculului.

Anul viitor, Ford va începe să vândă un SUV electric bazat pe modelul Ford Mustang. De asemenea, compania dezvoltă o versiune electrică a camionetei Ford F-150.

Reţeaua FordPass network va include peste 12.000 de locaţii cu peste 35.000 de prize pentru încărcare în SUA şi în unele zone din Canada.

Comparativ, Tesla are 4.375 staţii de încărcare publice în SUA, conform datelor Departamentului Energiei.

Ford vrea să investească peste 11 miliarde de dolari în vehicule electrice, care ar urma să reprezinte majoritatea vânzărilor companiei până în 2022. De asemenea, va cheltui 800 de milioane de dolari pentru tehnologia necesară maşinilor fără şofer.

Ford ar putea construi mai mult de un model de vehicul electric bazat pe platforma pentru maşini electrice a grupului Volkswagen AG, a afirmat luna trecută directorul subsidiarei Ford din Europa, Stuart Rowley.

Fabricarea unui singur model nu se justifică din punct de vedere financiar şi o decizie privind construirea unui al doilea model ar putea fi adoptată curând, a explicat Rowley. Acesta a adăugat: "Da, sunt în discuţii pe acest subiect".

În martie, Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta o camionetă cu rivala Ford şi a informat că va continua discuţiile privind extinderea alianţei lor pentru a include serviciile de mobilitate şi conducere autonomă.

Volkswagen, care încearcă să treacă peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianţa sa cu Ford ca având o importanţă strategică pentru a-şi echilibra interesele regionale.

Cei doi producători auto vor să-şi combine forţele în domeniul vehiculelor comerciale şi camionetelor începând din 2022 şi să dezvolte în comun vehiculelor electrice şi autonome, o decizie prin care s-ar putea economisi miliarde de dolari.

Companiile Volkswagen şi Ford sunt presate să lanseze mai multe vehicule electrice în Europa, unde normele de poluare sunt înăsprite după scandalul Dieselgate, în care a fost implicat VW.

Volkswagen şi Ford sunt deja parte a unui joint-venture, denumit IONITY, din care mai fac parte rivalii BMW şi Daimler, pentru a dezvolta o reţea de staţii de încărcare ultra-rapide în Europa. De asemenea, Ford a creat anul trecut o divizie separată, cu o valoare de patru miliarde de dolari, care să regrupeze operaţiunile sale din domeniul vehiculelor autonome şi, totodată, a demarat căutarea de investitori externi pentru această divizie.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img