joi, 25 aprilie, 2024

Ford Romania, avertisment catre Guvern: “Nu doar ca VREM sa va respectati promisiunile privind infrastructura, TREBUIE”

Distribuie:

Publicat:

Ford Romania tocmai ce a confirmat o noua investitie de 200 milioane Euro la Craiova, de aproape patru ori mai mult decat a platit pe toata fabrica in 2008, totul pentru a demara productia unui nou model. Uzina Ford din Craiova va produce, pentru prima oara sub patronaj Ford, doua modele pe aceeasi linie de fabricatie. Am vorbit cu seful Ford Romania despre noua investitie si despre infrastructura, iar mesajul este cat se poate de clar: infrastructura de transport TREBUIE dezvoltata pentru ca noi proiecte sa vina la noi in tara. „Nu doar ca VREM sa va respectati promisiunile privind infrastructura, TREBUIE”, a subliniat Ian Pearson, actualul director al fabricii Ford din Craiova si presedinte al Consiliului Director Ford Romania.

Ford a anuntat ca va produce un al doilea model in uzina auto din Craiova, ceea ce presupune noi investitii, de 200 milioane Euro, precum si crearea a 1.500 noi locuri de munca. Noul model se va adauga productiei actualei generatii a SUV-ului de clasa mica Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, a anuntat Ford. Compania nu a precizat despre ce model este vorba, dar cel mai probabil va fi un crossover sau SUV, din moment ce compania pune accent puternic pe acest segment.

Odata cu noua investitie, suma totala investita din 2008 incoace (10 ani) ajunge la aproape 1,5 miliarde Euro. Cu noile locuri de munca create – 1.500 – numarul total al angajatilor va ajunge la 5.900 oameni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img