miercuri, 24 aprilie, 2024

Fortele de securitate egiptene au ucis 40 de persoane suspectate ca ar fi militanti teroristi

Distribuie:

Publicat:

Forţele de securitate egiptene au ucis 40 de persoane suspectate că ar fi militanţi terorişti în trei incidente separate din Sinaiul de Nord şi Giza, a informat Ministerul de Interne sâmbătă, la o zi după ce o bombă care a lovit un autobuz de turişti a ucis patru persoane, scrie Reuters, potrivit news.ro.

Ministerul nu a menţionat dacă militanţii ar avea legătură cu atacul de vineri, însă a precizat că forţele egiptene au ucis 30 de persoane în timpul unor raiduri din Giza unde „elemente teroriste” planificau o serie de atacuri care aveau ca ţintă instituţiile statului şi industria turismului.

Forţele de securitate au informat că alţi 10 militanţi au fost ucişi în Sinaiul de Nord, zona în care Egiptul se luptă cu ISIS.

Ministerul nu a oferit detalii privind identitatea suspecţilor sau dacă au existat victime printre forţele de securitate. În comunicat se arată că trei raiduri au avut loc simultan.

Ministerul a publicat fotografii cu cadavrele militanţilor, feţele lor fiind cenzurate iar numeroase puşti se aflau pe jos lângă cadavre.

Trei turişti vietnamezi şi un ghid egiptean au fost ucişi iar alţi 10 au fost răniţi după ce o bombă a explodat în apropierea autobuzului în care se aflau vineri la mai puţin de 4 kilometri distanţă de piramidele din Giza.

Forţele militare şi poliţia din Egipt au lansat o campanie majoră împotriva grupărilor militante în februarie. Guvernul a informat că lupta împotriva grupărilor teroriste este o prioritate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img