vineri, 19 aprilie, 2024

Fost deputat PNL: Industria producatoare romaneasca a fost maturata si ne-am transformat in cosul de gunoi al Europei

Distribuie:

Publicat:

Industria producatoare romaneasca a fost maturata si Romania s-a transformat in cosul de gunoi al Europei, din cauza lipsei de inteligenta decizionala, a declarat, marti, fostul deputat liberal Andreea Paul, la o conferinta dedicata problemelor cu care se confrunta producatorii romani.scrie agerpres.ro
“Din pricina lipsei de inteligenta decizionala, industria producatoare romaneasca a fost maturata si ne-am transformat in cosul de gunoi al Europei. Nici macar deseurile nu am avut inteligenta sa le transformam in resurse si sa dezvoltam sectoarele economiei circulare. Asta tine si de educatia reciclarii, nu sa te duci la groapa de gunoi ca sa selectezi resursele. De ce nu avem o echipa care lucreaza pentru un proiect de microstatii de epurare inteligenta sau de tratare inteligenta a deseurilor solide? Standardele europene sunt atat de ridicate astazi in domeniu si este atat de mult spatiu de business romanesc in domeniu!”, a spus Paul, la conferinta “Falia dintre economia romaneasca si Romania productiva: Politicile necesare sa o acoperim”.
Ea a precizat ca Romania nu poate sa fie puternica din punct de vedere economic daca nu are un stat inteligent puternic.
“Nu un stat care isi omoara Electroputere Craiova si acum vor sa ii puna cruce si Oltchim-ului. In razboiul economic modern hibrid de generatia a patra a revolutiei industriale noi luptam cu arme vechi si in transeele trecutului, ba chiar propunem zilele acestea scoli profesionale pentru meserii pe care noi, economistii cu fata spre viitor, stim ca vor disparea. De ce? Pentru ca vine robotica, inteligenta artificiala si nu numai. Stim ca cele mai populare meserii din prezent dispar in integralitate. Noi, in continuare, scolim pentru aceste meserii”, a precizat fostul deputat PNL.
SURSA: AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img