News Flash:

Fost senator de Husi,trimis in judecata de catre DNA pentru o mita de 500.000 de euro

16 Iulie 2015
1861 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata,in stare de libertate, a inculpatului CRISTIAN DAVID, ministru al Internelor si Reformei Administrative (in perioada 5 aprilie 2007 - 22 decembrie 2008), in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de luare de mita.

Cristian David este acuzat ca a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judetului Buzau, Cristinel Bigiu, in prezent presedinte suspendat al Consiliului Judetean Buzau, in vederea stabilirii dreptului de proprietate in cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de catre Comisia Judeteana Buzau pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Potrivit rechizitoriului, fostul ministru Cristian David a primit banii, in februarie 2008, prin intermediul lui Roger Nitescu, de la o persoana care l-a denuntat ulterior la DNA.

"Aceasta suma de bani a fost pretinsa si primita de inculpatul David Cristian pentru a-si exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat in intravilanul municipiului Buzau de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate. In acest sens, inculpatul David Cristian a luat legatura cu Bigiu Marian Cristinel, prefect al judetului Buzau la acea data, solicitandu-i ajutorul in aceasta problema", se arata in rechizitoriu.

Desi a fost senator al judetului nostru de doua ori, dar si coordonator al Filialei Teritoriale a PNL, vasluienii nu l-au cunoscut prea bine pe cel care, atunci cand a intrat in guvern pentru prima data (ca ministru pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii aquis-ului comunitar) a fost numit „ministrul de Vaslui”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0983 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027055 (s)