joi, 18 aprilie, 2024

Fosta consiliera personala a lui Gabriel Oprea vrea sa faca PLANGERI PENALE impotriva procurorilor

Distribuie:

Publicat:

Implicata in cele 4 dosare ANRP, Ingrid Mocanu, fostul vicepresedinte al Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor sustine ca nu are nicio vina in acest cauze. Fosta consilidera a lui Gabriel Oprea a anuntat joi, la Antena 3, ca este hotarata sa faca plangeri penale procurorilor.

Toate dosarele acestea ANRP (patru dosare ANRP – n.r.) sunt facute la fel. Incerc de doi ani sa aflu ce am incalcat”, a spus fostul vicepresedinte ANRP, Ingrid Mocanu, joi, la emisiunea Sinteza zilei.

Ingrid Mocanu este acuzata de abuz in serviciu, ”dar fara incalcarea legii”, sustine femeia, care spune ca acuzatia se refera la supraevaluarea unor terenuri. Din aceasta cauza, Ingrid Mocanu spune ca este pregatita sa actioneze in instanta procurorii. ”O sa fac plangeri penale procurorilor”, a completat Mocanu.

In primul dosar ANRP, Ingrid Mocanu a fost arestata in martie 2015.

Conform DNA, la data de 14 octombrie 2008, suspectii Ingrid Zaarour, Remus Virgil Baciu, Mihnea Remus Iuoras, Ingrind Mocanu, Constantin Catalin Canangiu, Marko Attila Gabor si Theodor Catalin Nicolescu au aprobat, cu incalcarea dispozitiilor Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, raportul de evaluare intocmit de Doina Tudose, evaluator la o societate comerciala, pentru un teren care a facut obiectul unui dosar de despagubire, desi se impunea trimiterea dosarului spre reevaluare.
Terenul in suprafata de 1.250 mp a fost evaluat la valoarea de 9.492.800 lei (2.638.800 euro la cursul de schimb de la acea data), de trei ori mai mult decat valoarea reala a terenului. Procurorii sustin ca terenul a fost supraevaluat cu 6.120.237 lei, suma ce reprezinta prejudiciu in dauna statului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img