News Flash:

Fosta Unitate Militara din municipiul Vaslui trece in proprietatea primariei

28 Octombrie 2016
3485 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatile publice locale ale Municipiului Vaslui si-au afirmat disponibilitatea de a prelua in patrimoniul public, in vederea satisfacerii unor probleme stringente ale comunitatii locale, imobilul de pe teritoriul administrativ al Municipiului Vaslui in care a functionat Unitatea Militara. Avand in vedere ca imobilul care a servit in trecut Unitatii Militare din Municipiul Vaslui drept baza de antrenament nu mai este in prezent exploatat, demersul privind transferul imobilului are in vedere realizarea unor obiective. Mai exact aici vor fi facute investitii intr-un Complex de servicii comunitare precum sI intr-un Parc-Gradina Botanica.

“Multitudinea problemelor de ordin social justifica necesitatea si oportunitatea  realizarii unor obiective care sa raspunda tuturor cerintelor atat din punct de vedere al varstei cat și al nevoilor beneficiarilor, cetatenii Municipiului Vaslui. In Municipiul Vaslui nu sunt indeplinite cerintele legale privind suprafata de spatiu verde de minimum 26 mp/ locuitor pana la 31 decembrie 2013. IIn acest context, cu atat mai stringent devine obiectivul elaborarii si implementarii unei strategii de identificare si amenajare de noi spatii verzi precum si reintroducerea in circuit a terenurilor degradate si nefolosite”, declara primarul Vasile Paval.

Pentru valorificarea suprafetei de 17,70 ha teren, situata in centrul Municipiului Vaslui, se propune realizarea, intr-un termen de 20 de ani, a unui Complex de servicii comunitare pe o suprafata de 7,70 ha care va cuprinde:  Directia de Asistenta Sociala  - serviciu public, cu personalitate juridica ordonator tertiar de credite, aflata in subordinea primarului, Centre sociale și medico-sociale (cantina sociala, centru și camin pentru  persoane varsta a III-a, adapost victime violenta domestica, adapost oamenii strazii, centru pentru copii, creșa/gradinita, ingrijiri paliative, balneofizioterapie) Centru cultural; Spatii si zone de agrement; Sala de sport; Spatii verzi; Cai acces; Locuri parcare și a unui Parc-Gradina Botanica. “Obiectivele acestea contribuie la imbunatatirea calitatii vietii omului prin realizarea mediului si cadrului favorabil recreerii publice sau private in aer liber, prin imbunatatirea si infrumusetarea mediului in care omul traieste si munceste, influentand pozitiv starea psihica si fizica a acestuia. De asemenea, spatiile verzi au o importanta stiintifica deosebita (gradini botanice, gradini zoologice, rezervatii, parcuri nationale) sau o importanta culturala (gradini istorice, gradini-muzeu, gradini expozitionale)”, mai spun reprezentantii executivului local. Reamintim ca in urma cu ceva timp, fosta unitate militara din municipiul Vaslui a fost scoasa definitiv din functiune si casata. UM 01651 a fost desfiintata inca din 1998, dupa 36 de ani de activitate. Ultima data cand s-a vorbit despre „apararea nationala” din Vaslui a fost in anul 2012, cand ziaristii vranceni au descoperit in parcul de vechituri al societatii Remat Focsani peste 20 de tancuri si 28 de autoblindate aduse de pe meleagurile noastre pentru a fi dezmembrate de sudorii de acolo. Primaria Vaslui se straduieste de cativa ani sa preia si sa transforme imobilele unitatii in camine pentru varstnici. In toamna anului trecut, primarul Vasile Paval chiar a inspectat locatia pentru a vedea in ce stare se afla si ce costuri implica reamenajarea.

municipiului vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :4.4684 (s) | 34 queries | Mysql time :4.399828 (s)