miercuri, 24 aprilie, 2024

Foste glorii ale sahului, reactivate la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

42 de veterani ai sahului din Romania se vor intrece timp de o saptamana la Vaslui, in cadrul Finalelor Campionatului National de sah pentru veterani si veterane. Este pentru a doua oara consecutiv, cand Vasluiul gazduieste aceasta importanta competitie.

Presedintele Clubului Sportiv “Sergentul” Vaslui, Constantin Grosu, a precizat ca prin astfel de competitii veteranii sahului romanesc sunt reactivati.

“Este o competitie importanta pentru vasluieni. Este pentru a doua oara cand Vasluiul gazduieste si organizeaza o finala de Campionat National la individual. Ne bucura aprecierea Federatiei pentru modul cum am organizat editia de anul trecut. Avem experienta necesara pentru realizarea concursului, astfel incat sa avem premizele necesare pentru reusita evenimentului. Concursul va fi structurat pe patru probe: sah clasic, rapid, dezlegari si blitz. Una din aceste probe o sa o desfasuram in municipiul Husi. Este vorba despre concursul de blitz, care va fi in ultima zi. Pe langa cele patru probe, in timpul liber vom efectua o excursie cu toti participantii. Vrem sa le aratam frumusetile Vasluiului“, a spus Constantin Grosu, organizatorul competitiei.

Festivitatile de premiere sunt programate dupa ultima runda a fiecarui concurs. Se vor acorda diplome personalizate pentru toti participantii. Primele trei locuri la masculin, dar si primele trei locuri la feminin vor primi medalii si cupe, precum si premii in bani. De asemenea, primii trei jucatori si primele trei jucatoare, in ordinea stabilita de clasamentul general, vor fi premiati la categoria “Veterani seniori si senioare”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img