News Flash:

Fosti directori Electrica, urmariti penal pentru achizitii nejustificate de echipamente de lucru

18 Iunie 2014
1354 Vizualizari | 0 Comentarii
Un numar de trei fosti directori din cadrul Electrica sunt urmariti penal de procurorii anticoruptie pentru ca, intre 2004 si 2005, au fost cumparate echipamente de protectie si echipamente de lucru de la un singur furnizor in cantitati nejustificat de mari si la preturi supraevaluate, conform DNA.

 Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa remis miercuri MEDIAFAX ca au inceput urmarirea penala pe numele lui Nicolare Coroiu, director general al SC Electrica SA, la data faptelor, Constantin Chivulescu, fost director al Directiei Finante Patrimoniu al SC Electrica SA, si Constantin Oprea, la data faptelor director general al SC Electrica Serv SA, structura desprinsa din Electrica SA ca urmare a reorganizarii. Toti cei trei sunt suspectati de anchetatori de abuz in serviciu.

De asemenea, procurorii au mai inceput urmarirea penala si fata de noua alte persoane, care au avut functii in cadrul Sucursalelor de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Moldova si Muntenia Nord, ei fiind suspectati de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata. Este vorba despre Petru Andronache, Paula Livint, Vasile Adam, Sorin Popescu, Mihai Sararu, Nicolae Rotarescu, Sorin-Paul Iliescu, Nicusor Bolboaca si Ionela Dolea.

Potrivit anchetatorilor, in urma faptelor savarsite de cele 12 persoane, Electrica SA si Electrica Serv SA au fost prejudiciate cu peste 1,6 milioane de euro.

"In perioada august 2004 – februarie 2005, in calitate de director general al SC Electrica SA, suspectul Coroiu Nicolae impreuna cu suspectul Chivulescu Constantin, directorul Directiei Finante Patrimoniu, a dispus functionarilor subordonati, efectuarea de achizitii publice de echipament individual de protectie si echipament de lucru de la SC Tech Safety SA, fara a exista necesitatea acestor achizitii, cu incalcarea prevederile OUG 60/2001 si a regulamentelor interne", conform DNA.

Sursa citata arata ca fost incheiate 77 de contracte, pentru cumpararea de produse la preturi supraevaluate, si au fost semnate 48 de ordine de plata catre firma avantajata de functionari, respectiv Tech Safety SA. Firma Servicii Energetice Moldova, in calitate de succesor in drepturi si obligatii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA, a fost astfel prejudiciata cu circa 1,4 milioane de euro.

De asemenea, in martie 2005, cei doi directori din cadrul Electrica au mai dispus achizitii de echipament individual de protectie si echipament de lucru de la aceeasi firma, fara a exista necesitatea cumpararii lor, Electrica Serv SA fiind prejudiciata de aceasta data cu peste 250.000 de euro.

cadrul electrica preturi supraevaluate onform dna nicolare coroiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017973 (s)